ΑΘΗΝΑ
13:16
|
19.04.2024
Ολομέτωπη επίθεση κατά του Τραμπ, της ηθικής παρακμής του και των κυρώσεων σε βάρος της Βενεζουέλας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκρηκτικός και καταιγιστικός ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, από το βήμα της Εθνοσυνέλευσης της χώρας του αποχαιρέτησε τον απερχόμενο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας για την “ηθική παρακμή” του.

Ο Μαδούρο καταδίκασε εκ νέου τις αμερικανικές κυρώσεις και την επικήρυξή του από την ηγεσία Τραμπ με την κατηγορία της “ναρκοτρομοκρατίας”. “Το 2020 ήταν η χρονιά που η απερχόμενη διακυβέρνηση Τραμπ με παράνομο, επονείδιστο, απάνθρωπο και εγκληματικό τρόπο με επικήρυξε”, είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας και πρόσθεσε: “με επικήρυξαν για 15 εκατομμύρια δολάρια. Είναι πολλά, είναι λίγα; Είναι ένα ακόμα παράδειγμα του πώς σκέφτονται και λειτουργούν οι ακραίοι Κου Κλουξ Κλαν καουμπόηδες του Λευκού Οίκου”.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε ασκήσει ανάλογες κατηγορίες εναντίον πέντε ακόμη πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών της Βενεζουέλας, για τους οποίους επίσης προσέφερε αμοιβές για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή τους, ύψους έως 10 εκατ. δολαρίων για τον καθένα. Όλοι τους κατηγορούνταν ότι “διευκολύνουν τις αποστολές ναρκωτικών από τη Βενεζουέλα” προς τις ΗΠΑ διά αέρος και θαλάσσης, σύμφωνα με τους γενικούς εισαγγελείς του Μαϊάμι και της Νέας Υόρκης. 

Στον απολογισμό του Μαδούρο για τη διακυβέρνηση Τραμπ o πρόεδρος της Βενεζουέλας υποστήριξε ότι από το 2013 οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εξαπολύσει έναν πόλεμο σε διάφορα μέτωπα με στόχο να καταστρέψουν την οικονομία της χώρας του, από την παραγωγή του πετρελαίου μέχρι τις εισαγωγές των αναγκαίων αγαθών.

Η Ουάσιγκτον έσπευσε πρώτη να αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, που αυτονακηρύχθηκε “προσωρινός πρόεδρος” της χώρας το 2019.

Πηγή: RTNews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

«Καθαρή επιθετικότητα»: Αντιδράσεις στο βέτο των ΗΠΑ για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα