ΑΘΗΝΑ
20:23
|
26.04.2024
Επίδειξη στρατιωτικής υπεροχής από τον Κιμ Γιονγκ Ουν με νέο τύπο βαλλιστικού πυραύλου που εκτοξεύεται από υποβρύχιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα αποκαλυπτήρια ενός νέου τύπου βαλλιστικού πυραύλου που εκτοξεύεται από υποβρύχιο προχώρησε η ηγεσία της Βόρειας Κορέας με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης να το παρουσιάζουν ως το “πιο ισχυρό όπλο στον κόσμο”.

Τα νέα όπλα παρουσιάστηκαν σε στρατιωτική παρέλαση, επίδειξη στρατιωτικής ισχύος, στο πλαίσιο της λήξης του συνεδρίου του Εργατικού Κόμματος της Βορείου Κορέας παρουσία του ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Μια παρέλαση που προγραμματίστηκε πέντε μόλις ημέρες πριν από την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν. Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε τις Ηνωμένες Πολιτείες τον “μεγαλύτερο εχθρό” της χώρας του.

Ένα δεύτερο νέο όπλο που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια της παρέλασης, αναγνωρίστηκε από αναλυτές ως πύραυλος μικρής εμβέλειας. Όπως πολλοί από τους άλλους πυραύλους μικρής εμβέλειας της Βόρειας Κορέας, αυτός ήταν επίσης τοποθετημένος σε τροχούς εκκίνησης.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας ενημέρωσε τους νομοθέτες σχετικά με σχέδια της Βόρειας Κορέας για δύο νέα υποβρύχια, ένα εκ των οποίων θα μπορούσε να μεταφέρει τέτοιους πυραύλους. Η Πιονγκγιάνγκ φέρεται να έχει 20 τέτοια υποβρύχια σε υπηρεσία. Η διάταξη έχει τροποποιηθεί, ώστε για να πλήττει πλοία, αλλά όχι να εκτοξεύει βαλλιστικούς πυραύλους.

“Νέο έτος, νέος Pukguksong”, έγραψε στο Twitter o ειδικός αναλυτής σε θέματα Βορείου Κορέας Ανκίτ Πάντα αναφερόμενος στον νέο βαλλιστικό πύραυλο της Πιονγκγιάνγκ.

Στη στρατιωτική παρέλαση της Πέμπτης δεν συμπεριλήφθη ο μεγαλύτερος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος της Βορείου Κορέας (ICBM), ο οποίος είχε παρουσιαστεί σε μια ακόμα μεγαλύτερη στρατιωτική παρέλαση τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Επανέρχεται στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος Γ’

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα