ΑΘΗΝΑ
17:22
|
18.05.2024

Μιάμιση βδομάδα μετά τα πρωτοφανή έκτροπα στο Καπιτώλιο, ο Λευκός Οίκος παραμένει απόρθητο φρούριο με τη διαφορά πως εδώ και λίγες μέρες μοιάζει και με […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μιάμιση βδομάδα μετά τα πρωτοφανή έκτροπα στο Καπιτώλιο, ο Λευκός Οίκος παραμένει απόρθητο φρούριο με τη διαφορά πως εδώ και λίγες μέρες μοιάζει και με πολύβουο μελίσσι.

Οι προετοιμασίες μετάβασης από την κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ,που φέρεται εξοργισμένος από την απόφαση του κογκρέσου να τον παραπέμψει σε δίκη για δεύτερη φορά, στην κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν είναι πυρετώδεις.

Εκατοντάδες κούτες μπαίνουν άδειες και φεύγουν γεμάτες. Τα καρότσια των μεταφορέων πηγαινοέρχονται αμέτρητες φορές.

Με κλεφτές ματιές, οι ρεπόρτερ σε απόσταση ασφαλείας παρακολουθούν την έξοδο της οικογένειας Τραμπ και των συνεργατών της από τη Δυτική Πτέρυγα.

Κάποιοι βλέπουν ταριχευμένες πέρδικες. Άλλοι μία προτομή του πρώην προέδρου Λίνκολν.

Δύο τρεις ρεπόρτερ διακρίνουν πρώην στενό σύμβουλο του προέδρου Τραμπ για θέματα εμπορίου, Πίτερ Ναβάρο, να αναχωρεί από έξοδο της Δυτικής Πτέρυγας κρατώντας στο χέρι μία μεγάλη αναμνηστική, κορνιζαρισμένη, φωτογραφία από τις “καλές εποχές” συνάντησης του Προέδρου Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ.

Η ώρα που θα αδειάσουν οι χώροι της Δυτικής Πτέρυγας στον Λευκό Οίκο από τα προσωπικά αντικείμενα και τα δανεικά έργα τέχνης του απερχόμενου προέδρου δεν θα αργήσει.

Όμως και πάλι οι χώροι δεν θα μείνουν για πολύ διάστημα αδειανοί. Σύντομα θα γεμίσουν από προσωπικά αντικείμενα και τις επιλογές έργων τέχνης και χρηστικών αντικειμένων των νέων “ενοίκων”.

Η μέρα ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης που έχει οριστεί για την ερχόμενη Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, πλησιάζει. Μέλλει, ωστόσο, η τελετή να πραγματοποιηθεί σε μία Ουάσιγκτον αγνώριστη.

΄Ηδη είναι γεμάτη από πάνοπλα μέλη της Εθνοφρουράς, που περιπολούν σε κεντρικούς δρόμους, έτοιμα να αποτρέψουν οποιαδήποτε νέα “περίεργα” περιστατικά ή ακόμη και αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις ενόπλων.

Η νέα προεδρία ξεκινά, όπως φαίνεται, υπό τη βαριά σκιά των έκτροπων της 6ης Ιανουαρίου. Με το πολιτικό κατεστημένο σε φάση αναβρασμού και τον λαό πληγωμένο από το δίδυμο της συμφοράς μίας νέας κρίσης και της συνεχιζόμενης πανδημίας…

Η μετάβαση από την προεδρία Τραμπ στην προεδρία Μπάιντεν μετριέται αυτές τις μέρες σε...κούτες μετακόμισης σε μία Ουάσιγκτον υπό την κάνη των όπλων ανδρών της Εθνοφρουράς

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Αύξηση κατά 30% εμπορικών συναλλαγών Ρωσίας-Ισλαμικών χωρών

Μαδρίτη: Η Αγιούσο κήρυξε σταυροφορία ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα