ΑΘΗΝΑ
09:28
|
23.09.2024
Ο 'Αρμιν Λάσετ εξελέγη νέος αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ‘Αρμιν Λάσετ είναι ο νέος αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).

Έπειτα από δύο ψηφοφορίες ο κ. Λάσετ έλαβε 521 ψήφους, στο πλαίσιο του συνεδρίου το οποίο πραγματοποιείται χθες και σήμερα εξ ολοκλήρου ψηφιακά.

Ο δεύτερος φιναλίστ Φρίντριχ Μερτς έλαβε 466 ψήφους.

Το αποτέλεσμα θα πρέπει να επικυρωθεί και με την επιστολική ψήφο των 1001 συνέδρων, η οποία θα καταμετρηθεί στις 22 Ιανουαρίου.

Ως εγγυητής της συνέχειας της Μέρκελ και της ενότητας, παρουσιάστηκε ο Άρμιν Λάσετ

Την σχέση του με την καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ και την εγγύηση της συνέχειας που υπόσχεται ο ίδιος, θέλησε να αναδείξει κατά την διάρκεια της ομιλίας του νωρίτερα ο ‘Αρμιν Λάσετ, στο συνέδριο του CDU.

   «Η φήμη της Μέρκελ μπορεί να συνοψιστεί σε μία λέξη: εμπιστοσύνη», τόνισε ο κ. Λάσετ και πρόσθεσε ότι «θα κερδίσουμε μόνο αν παραμείνουμε στο κέντρο», προειδοποιώντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει εκσυγχρονισμός με συνασπισμό Σοσιαλδημοκρατών-Πρασίνων-Αριστεράς και δείχνοντας το παράδειγμα των ΗΠΑ σχετικά με τον κίνδυνο μια χώρα να οδηγηθεί στην πόλωση. Επισήμανε ακόμη την συμμαχία του με τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν, ο οποίος θα είναι υποψήφιος για μια θέση αντιπροέδρου του CDU και ζήτησε περισσότερες γυναίκες σε όλα τα πόστα, όχι μόνο στην κορυφή.

Συγχαρητήρια από τον Κυρ. Μητσοτάκη

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγχαίρει τον Αρμιν Λάσετ για την εκλογή του ως πρόεδρος του CDU, σημειώνοντας ότι «με τον φίλο του ‘Αρμιν μοιράζονται τις ίδιες αξίες εντός της οικογένειας του EPP». «Του εύχομαι κάθε επιτυχία προς όφελος των διμερών σχέσεων και της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής συνεργασίας και αλληλεγγύης» προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης.

 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεροβασίλη: Δεν θα είμαι υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Γερμανία: Οριακή νίκη για το SPD στις εκλογές στο Βρανδεμβούργο

Το Ισραήλ μεταξύ σφύρας και άκμονος

Βαγγέλης Τσεκούρας, 1953-2024

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα