ΑΘΗΝΑ
20:55
|
29.06.2024
Ο Τζο Μπάιντεν θα διορίσει τις βετεράνους διπλωμάτες Γουέντι Ρ. Σέρμαν και Βικτόρια Νούλαντ ως αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών και υφυπουργό πολιτικών υποθέσεων, αντίστοιχα.
Victoria Nuland
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα διορίσει τις βετεράνους διπλωμάτες Γουέντι Ρ. Σέρμαν και Βικτόρια Νούλαντ ως αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών και υφυπουργό πολιτικών υποθέσεων, αντίστοιχα, ανέφερε το γραφείο του το Σάββατο.

Η Σέρμαν ηγήθηκε της αμερικανικής διαπραγματευτικής ομάδας για τη συμφωνία του Ιράν ως υφυπουργός πολιτικών υποθέσεων υπό τον Μπαράκ Ομπάμα.

Η Νούλαντ έχει εργαστεί ως διπλωμάτης των ΗΠΑ για 32 χρόνια, έχοντας υπηρετήσει ως βοηθός υπουργός Εξωτερικών για τις ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις, πρέσβειρα στο ΝΑΤΟ, και ειδική απεσταλμένη και επικεφαλής διαπραγματευτής για τη Συνθήκη για τις συμβατικές ένοπλες δυνάμεις στην Ευρώπη. Έχει επίσης τοποθετηθεί στο εξωτερικό σε Ρωσία, Κίνα και Μογγολία.

Επιπλέον, ο Μπράιαν Π. Μακέον, ένας μακροχρόνιος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Μπάιντεν, διορίστηκε αναπληρωτής γραμματέας διαχείρισης και πόρων.

Η Μπόνι Τζένκινς, η ιδρυτής και εκτελεστική διευθύντρια του Women of Color Advancing Peace, Security and Conflict Transformation (Έγχρωμες Γυναίκες για την Προώθηση της Ειρήνης, της Ασφάλειας και του Μετασχηματισμού των Συγκρούσεων), αναμένεται να γίνει υφυπουργός για τον έλεγχο των όπλων και τις διεθνείς υποθέσεις ασφαλείας.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εξοντώστε τον: Μετά τον Κόρμπιν και τον Φίτσο, ο Μελανσόν

Όρμπαν: Οι ηγέτες της Ε.Ε. επιδιώκουν να σύρουν την Ευρώπη στη σύγκρουση της Ουκρανίας

Οι Μαυριτανοί ψηφίζουν σε προεδρικές εκλογές

Τιμές πετρελαίου: Για τρίτη εβδομάδα σε ανοδική πορεία, φόβοι για μείωση προσφοράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα