ΑΘΗΝΑ
05:57
|
26.04.2024
Η κυβέρνηση Τραμπ φέρεται να ανακαλέσε τουλάχιστον μία από τις άδειες της Intel για συνεργασία με την Huawei.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση Τραμπ φέρεται να ανακαλέσε τουλάχιστον μία από τις άδειες της Intel για συνεργασία με την Huawei, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές.

Η Huawei και άλλές κινεζικές εταιρείς είχαν μπει σε μαυρη λίστα από την κυβέρνηση Τραμπ το 2019, σε έναν εντεινόμενο εμπορικό πόλεμο με το Πεκίνο, αλλά η τελευταία έχει εκδώσει εξαιρέσεις για ορισμένες αμερικανικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Intel και της Microsoft.

Πέραν της Intel, και άλλοι προμηθευτές της Huawei φέρονται να είχαν ειδοποιηθεί για το γεγονός ότι οι άδειες θα ανακληθούν, ενώ πριν από αυτή την απόφαση, η έγκριση περίπου 150 αδειών εξαγωγής αξίας 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέρεται να καθυστέρησε εν μέσω εσωτερικής διαμάχης μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών της Ουάσιγκτον, ανέφερε μια από τις πηγές του Reuters.

Η Huawei, ωστόσο, συνεχίζει να χρησιμοποιεί εξαρτήματα Intel για πολλά από τα προϊόντα της, παρά την σχετική απαγόρευση στην εταιρία και 70 από τις θυγατρικές της να συνεργάζονται με αμερικανικές εταιρίες, καθώς το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου εξέδωσε μια σειρά εξαιρέσεων που τους επέτρεπαν να συνεχίσουν να πωλούν εξαρτήματα και τεχνολογία στον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό.

Η Ευρώπη φέρεται ολοένα και περισσότερο απογοητευμένη από τους περιορισμούς των ΗΠΑ, ανάφεραν σε σχετικό δημοσίευμα οι Financial Times τον περασμένο μήνα, αφού οι αμερικανικές εταιρίες μπορούν εύκολα να παρακάμψουν τους περιορισμούς και να πουλήσουν προϊόντα στην Κίνα, σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές εταιρείες που έχουν το φόβο των κυρώσεων, σύμφωνα με επιχειρηματικές και διπλωματικές πηγές.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα