ΑΘΗΝΑ
13:00
|
20.05.2024
Μετά την αποτυχία των συνομιλιών Couche-Tard και Carrefour ο Καναδός Υπουργός Βιομηχανίας διαβεβαιώνει τις καναδικές επιχειρήσεις για την υποστήριξη τους από την χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Βιομηχανίας του Καναδά, Φρανσουά-Φιλίπ Σαμπάνιε, σύμφωνα με ανάρτησή του στο twitter, συζήτησε με τον ιδρυτή της εταιρείας Couche-Tard, Αλέν Μπουσάρ και τον διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα υποστηρίξει τις επιχειρήσεις του Καναδά εντός της χώρας και στο εξωτερικό, προσθέτοντας ότι το αμφίδρομο εμπόριο ωφελεί τις επιχειρήσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Η εταιρεία Couche-Tard, εγκατέλειψε τις συνομιλίες για να αγοράσει την Carrefour για 20 δισεκατομμύρια δολάρια, αφού ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων και της εργασίας. Αντ ‘αυτού, οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να  συνεργαστούν με τη μορφή “βιομηχανικής συνεργασία” όπως ανέφεραν σε κοινό Δελτίο Τύπου το Σάββατο.

Ο Μπουσάρ, ένας αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος, έχει μετατρέψει την Couche-Tard από ένα απλό κατάστημα το 1980 σε ένα παγκόσμιο δίκτυο καταστημάτων και βενζινάδικων αγοραστικής αξίας 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με 66 εξαγορές.

Η γρήγορη και αποφασιστική απόρριψη της συμφωνίας από την Γαλλίας προκάλεσε ένα ξέσπασμα διατλαντικών πιέσεων για να σωθεί η συναλλαγή, ωστόσο οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν αργά την Παρασκευή με τον Λε Μερ να επαναλαμβάνει την αντίθεσή του και να αναφέρει ότι τέτοια συμφωνία δεν θα πρέπει να επανεξεταστεί πριν από τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2022.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έρχεται η Καμπούλ Νο2 (ή η Σαϊγκόν Νο3);

Μητσοτάκης: Τον Νοέμβριο παραδίδουμε το μετρό Θεσσαλονίκης

ΣΥΡΙΖΑ: Μηνυτήρια αναφορά κατά Αυγενάκη για τις απευθείας αναθέσεις

Ορκίστηκε ο νέος πρόεδρος της Ταϊβάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα