ΑΘΗΝΑ
01:16
|
24.09.2024
Το Ιράν εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς κοντά στο USS Nimitz ως μέρος των ετήσιων στρατιωτικών ασκήσεών του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νωρίτερα σήμερα, τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Σώμα της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς (IRGC) είχε εκτοξεύσει βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ως μέρος των ετήσιων στρατιωτικών ασκήσεών του, χτυπώντας θαλάσσιους στόχους στα 1.000 μίλια.

Πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν προσγειώθηκαν περίπου 100 μίλια μακριά από την ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου USS Nimitz και περίπου 20 μίλια από ένα μη καθορισμένο εμπορικό πλοίο, ισχυρίστηκε το Fox News, επικαλούμενο πηγές.

Ανώνυμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν στο μέσο ότι τουλάχιστον δύο πύραυλοι εξερράγησαν όταν έπληξαν τα νερά του Ινδικού Ωκεανού, “στέλνοντας θραύσματα από συντρίμμια προς όλες τις κατευθύνσεις”.

“Είκοσι μίλια κοντά σε εμπορικό πλοίο είναι πιο ανησυχητικό, αλλά δεν θεωρείται απειλή από τον αμερικανικό στρατό”, λέγεται ότι είπε στο Fox News μια από τις άγνωστες πηγές. Μια άλλη ανώνυμη πηγή του Fox ισχυρίστηκε ότι η εκτόξευση δεν προκάλεσε συναγερμό και ήταν “μια αρκετά τυπική άσκηση ρουτίνας”.

Αν και η εκτόξευση δεν ήταν ορατή στο πλήρωμα του αεροπλανοφόρου, αναφέρθηκε ότι οι αμερικανοί δορυφόροι κατασκοπείας σε τροχιά παρακολούθησαν την εκτόξευση των πυραύλων από το Ιράν.

Νωρίτερα μες την μέρα, τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Τεχεράνη είχε πραγματοποιήσει εκτόξευση πυραύλων ως μέρος των ετήσιων στρατιωτικών ασκήσεών της, χτυπώντας θαλάσσιους στόχους πάνω από 1.000 μίλια μακριά. Δεν είναι σαφές εάν οι πύραυλοι που ανέφερε το Fox News συνδέονται με την άσκηση.

Την προηγούμενη ημέρα, ένα ιρανικό υποβρύχιο φέρεται να εκτόξευσε πυραύλους Κρουζ στον Κόλπο του Ομάν.

Το USS Nimitz στάλθηκε στην περιοχή της Μέσης Ανατολής τον Απρίλιο του 2020, και διετάχθη να παραμείνει στην περιοχή αντί να επιστρέψει στην πατρίδα του νωρίτερα μέσα στον μήνα εν μέσω φόβων για ιρανικά αντίποινα για τη δολοφονία του ανώτατου στρατηγού του IRGC Κασέμ Σολεϊμανί από τις ΗΠΑ τον Ιανουαρίο του 2020.

Αφού ο Τραμπ χαρακτήρισε το στρατηγό που διέταξε άμεσα να σκοτωθεί ένα “τέρας”, και ισχυρίστηκε ότι ο Σολεϊμανί σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ, η Τεχεράνη κατηγόρησε τη δολοφονία ως “τρομοκρατική πράξη”, και δεσμεύτηκε να “φέρει τους υπεύθυνους ενώπιον της δικαιοσύνης”.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λίβανος: 356 νεκροί, 1.246 τραυματίες από τις ισραηλινές επιθέσεις- Νέα επιδρομή στη Βηρυτό (UPD)

Γεραπετρίτης για Ισραήλ, Λίβανο και Γάζα στο πρακτορείο Reuters

Αίγυπτος και Τουρκία κατά των ισραηλινών επιδρομών στο Λίβανο

Με ποινικό μητρώο ο τραυματίας της ένοπλης επίθεσης στο κέντρο της Αθήνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα