ΑΘΗΝΑ
04:03
|
07.05.2024
Προειδοποιεί ότι σε αντίθετη περίπτωση είναι αβέβαιο και σκοτεινό το μέλλον "πολύ μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, ζήτησε σήμερα την κατάθεση πρότασης από τα Ευρωεπιμελητήρια προς τα αρμόδια όργανα της ΕΕ ώστε να αποφασιστεί πολιτικά η «συγχώρεση χρέους» (debt forgiveness) που θα δίνει τη δυνατότητα στα κράτη- μέλη να διαγράψουν χρέη προς το Δημόσιο που αφορούν τις πληγείσες από τον κορονοϊό επιχειρήσεις.

Η επιστολή που αποστέλλεται στη διοίκηση των Ευρω-επιμελητηρίων μετά από τηλεδιάσκεψη στις 13 Ιανουαρίου, θυμίζει ότι την είχε προτείνει από την περασμένη άνοιξη ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. “Γεγονός που καταδεικνύει ότι είναι εφικτό να υλοποιηθεί” πρόσθεσε, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση είναι αβέβαιο και σκοτεινό το μέλλον “πολύ μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων”.

Και καταλήγει στην ίδια επιστολή: «Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση για να διασφαλίσουμε την όσο το δυνατόν συντομότερη εκταμίευση προς τα κράτη- μέλη των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης για την ενίσχυση των εθνικών οικονομιών των οποίων τα δημοσιονομικά περιθώρια, λόγω των δράσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχουν περιοριστεί ασφυκτικά».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΟΣΑ: Αύξηση στο 5,8% ο πληθωρισμός για τον Μάρτιο

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Πούτιν: Οι αντίπαλοι μας προσπάθησαν να διαλύσουν την χώρα εκ των εσω

Άνοδος στο 3,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα