ΑΘΗΝΑ
02:02
|
08.09.2024
Στα «μαλακά» θεωρείται πως έριξε η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τους περισσότερους κατηγορούμενους για τα λεγόμενα επισφαλή δάνεια της Proton Bank.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάθειρξη έξι ετών με αναστολή μέχρι το Εφετείο επιβλήθηκε τελικά στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος μαζί με οκτώ εκ των συγκατηγορουμενων του για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων, ύψους 792 εκ. ευρώ της Proton Bank.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε στους υπόλοιπους κατηγορούμενους ποινές πέντε έως έξι ετών, ενώ δόθηκε σε όλους ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση τους. Σε όλους τους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Kόντρα στην εισαγγελική πρόταση, στα «μαλακά» θεωρείται πως έριξε η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τους περισσότερους κατηγορούμενους για τα λεγόμενα επισφαλή δάνεια της Proton Bank. Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου, τον Ιούλιο του 2020 καταλόγιζε σε 27 άτομα τα αδικήματα, κατά περίπτωση, της απάτης, της συνέργειας σε απάτη, της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση 16 κατηγορούμενων, μεταξύ αυτών και μελών της οικογένειας του Λαυρεντιάδη, κρίνοντας ότι δεν αποδείχθηκε η συμμετοχή τους στην εξεταζόμενη απάτη.

Πηγές: Εφημερίδα Συντακτών, Έθνος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Τα κρυπτονομίσματα ανοίγουν το δρόμο για διασυνοριακές πληρωμές στη Ρωσία

Η χειρότερη εβδομάδα των τελευταίων 18 μηνών για το Αμερικανικό Χρηματιστήριο

Πτώση στις τιμές πετρελαίου-Αβεβαιότητες για μείωση επιτοκίων από την Fed

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα