ΑΘΗΝΑ
13:39
|
23.04.2024
Το έργο σύνδεσης των Τρικάλων με την Εγνατία Οδό έχει προϋπολογισμό 442 εκατ. ευρώ, και συνολικό μήκος 70,5 χλμ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το πράσινο φως της Κομισιόν για την επέκταση του βόρειου τμήματος του οδικού άξονα Ε65 που θα συνδέσει την πόλη των Τρικάλων με την Εγνατία Οδό έφτασε σήμερα στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χαρακτηρίζει το έργο επέκτασης του οδικού άξονα “συμβατό” με το κοινοτικό δίκαιο.

Το έργο, που έχει προϋπολογισμό 442 εκατ. ευρώ, έχει συνολικό μήκος 70,5 χλμ και θα περιλαμβάνει την πλήρη κατασκευή της κεντρικής αρτηρίας, των δρόμων εξυπηρέτησης και των λοιπών οδικών συνδέσεων. 

Η έγκριση θεωρείται κρίσιμη για την εξέλιξη του δικτύου οδικών υποδομών της Βόρειας Ελλάδας που είχε τεθεί σε αναστολή από το 2011. Η κατασκευή του ξεκινά οριστικά και προβλέπεται να ολοκληρωθεί μετά από περίπου τρία χρόνια. 

Η κατασκευή του βόρειου τμήματος θα συμπληρώσει τον αυτοκινητόδρομο Ε65, ενώνοντας δύο κύριους ελληνικούς άξονες, δηλαδή, την Εγνατία οδό με την ΠΑΘΕ, επιτρέποντας την χρήση υπαρχουσών δυνατοτήτων αυτοκινητοδρόμων, δεδομένου ότι το ενδιάμεσο τμήμα έχει ήδη ολοκληρωθεί και το νότιο τμήμα του Ε65 είναι ήδη υπό κατασκευή. 

Σύνδεση του Ε-65 με την Εγνατία Οδό στην Παναγία ζητά ο Σταύρος Καλογιάννης  - trikalaenimerosi

Το έργο θα επιτρέπει την πλέον ανταγωνιστική και περιβαλλοντικά φιλική κίνηση από την Αθήνα προς τη Δυτική Μακεδονία και τις αντίστοιχες συνδέσεις με την Ιταλία (μέσω του Λιμένος της Ηγουμενίτσας στην Αδριατική), τα Δυτικά Βαλκάνια, και μέσω εκείνων στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. 


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ελβετία: «Ξεπάγωσαν» ρωσικά κεφάλαια αξίας 150 εκατ. ευρώ

ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή πολιτικών στη Λαμπαδηδρομία: Παραβίαση θεμελιωδών αρχών

Η ψευδαίσθηση των ΗΠΑ και το πλάνο του Ισραήλ για ρατσιστικό εβραϊκό κράτος

Χατζηδάκης: Μείωση 50% στις τραπεζικές χρεώσεις για ποσά έως 10 ευρώ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα