ΑΘΗΝΑ
19:18
|
20.05.2024
Το φόρουμ θα εστιάσει στις προσπάθειες για ανάκαμψη των οικονομιών λόγω πανδημίας αλλά και στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών ενόψει της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλες χρονιές τέτοια εποχή, δεκάδες ηγέτες και εκατοντάδες κυβερνητικοί αξιωματούχοι και διευθυντικά στελέχη πολυεθνικών και διεθνών οργανισμών συνέρρεαν στο χιονισμένο Νταβός της Ελβετίας για να συμμετάσχουν στο περίφημο διεθνές φόρουμ.

Αυτή τη φορά δεν θα χρειαστεί να πάνε στο παγωμένο ελβετικό χωριό. Θα συμμετάσχουν στο φόρουμ μέσω τηλεδιάσκεψης από τις πατρίδες τους καθώς φέτος το φόρουμ (που πέρσι είχε αναβληθεί λόγω πανδημίας) θα γίνει ψηφιακά…

Κορωνοϊός: Για το καλοκαίρι του 2021 μετατίθεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ  Νταβός | ΣΚΑΪ

Οι διοργανωτές του Φόρουμ του Νταβός που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή στις 29 του μήνα, ανήγγειλαν πως έχουν ήδη στείλει προσκλήσεις για ψηφιακή συμμετοχή σε ηγέτες όπως η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο Νοτιοαφρικανός ομόλογός του Σίριλ Ραμαφόσα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο Κολομβιανός πρόεδρος Ιβάν Ντούκε και ο Γάλλος ηγέτης Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Σουάμπ δεν αναφέρθηκε στο όνομα του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν αλλά ούτε και στο όνομα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Ο ιδρυτής του Φόρουμ του Νταβός, Κλάους Σουάμπ εξήγησε ότι φέτος ο κύριος σκοπός της εκδήλωσης θα είναι η “αποκατάσταση της εμπιστοσύνης” και η εμπλοκή όλων των “εταίρων” και ξένων αξιωματούχων αλλά και στελεχών επιχειρήσεων σε προσπάθειες για την οικοδόμηση μίας… “πιο ειρηνικής και ευημερούσας μετα-κορώνα εποχής”.

Όπως ανήγειλε το φόρουμ, που θα διαρκέσει περίπου μία βδομάδα, θα ασχοληθεί με θέματα όπως “τα οικονομικά συστήματα”, “υπεύθυνη ανάπτυξη”, συνεργασία και αξιοποίηση τεχνολογιών της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης, κ.α. Τόνισε πως μία από τις πιο κεντρικές εκδηλώσεις θα είναι μία συζήτηση ανάμεσα στους ηγέτες Κίνας, Ινδίας, Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας με θέμα το ρόλο της Ασίας στην ανάκαμψη των οικονομιών μετά την πανδημία.

Νταβός: Για το καλοκαίρι του 2021 μεταφέρθηκε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ  - Οικονομία | News 24/7

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Φόρουμ, θα πραγματοποιηθεί και μία άλλη (φυσική, όχι ψηφιακή…) εκδήλωση την ερχόμενη άνοιξη, 18-21 Μαΐου 2021, στη Σιγκαπούρη που αναδεικνύει τη σημασία που δίνουν οι διοργανωτές στο ρόλο των ασιατικών χωρών στο διεθνές στερέωμα τα επόμενα χρόνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πορτογαλική νεολαία πέφτει στα δόκανα της Ακροδεξιάς

Δημοσκόπηση Οpinion Poll: Μικρή αύξηση ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου έξω από την Κνέσετ

Το Κίεβο λέει πως χτύπησε τα ρωσικά πλοία Κόβροβετς και Τσικλόν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα