ΑΘΗΝΑ
14:59
|
24.05.2024
"Σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ, και την κυριαρχία του" είπε ο Ακάρ...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κοινές επιχειρήσεις και συνεργασία για την “αντιμετώπιση της τρομοκρατικής οργάνωσης” των Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ επιδίωξαν σήμερα στη Βαγδάτη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χολουσί Ακάρ και ο Γενικός Επιτελάρχης του τουρκικού στρατού σταρτηγός Γιασάρ Γκιουλέρ.

Le ministre turc de la Défense nationale Hulusi Akar s'est rendu à Bagdad

Ο Ακάρ συναντώντας τον Ιρακινό ομόλογό του, Τζουμά Ανάαντ είπε πως οι διμερείς σχέσεις είναι “στενές και πέρα από αδελφικές” διαπιστώνοντας ωστόσο πως η ευρύτερη περιοχή έχει εισέλθει σε μία “ευαίσθητη περίοδο”.

Προέβλεψε εντούτοις πως οι “προκλήσεις στην περιοχή μας” είναι δυνατόν να ξεπεραστούν με τη συνεργασία Τουρκίας-Ιράκ προσθέτοντας: “Θα κάνουμε την περιοχή μας κέντρο ειρήνης και ασφάλειας. Σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ, την κυριαρχία, την ευημερία του. Η πολιτική ενότητα του Ιράκ είναι απαραίτητη για μας. Ο μόνος μας σκοπός, όπως έχουμε ξαναπεί είναι να προστατεύσουμε τον λαό και τα σύνορά μας, να ζήσουμε με ειρήνη στα όρια αυτών των συνόρων ενώ υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά και τα συμφέροντά μας”.

Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας φαίνεται πως είχαν στόχο να εκτονώσουν τις αντιδράσεις Ιρακινών αξιωματούχων για τις συχνές επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στο βόρειο Ιράκ και για το γεγονός πως κάποιες από αυτές γίνονται δίχως συντονισμό με την κυβέρνηση στη Βαγδάτη προκαλώντας θύματα σε βάρος Ιρακινών αμάχων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κουτσούμπας: Φέρνετε χασμουρητά και απέχθεια στον κόσμο

Ιταλία: Πρώην βουλευτής κρέμασε παλαιστινιακές σημαίες στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Ανδρουλάκης: Η αγορά είναι ασύδοτη με τις ευλογίες της κυβέρνησης

Reuters: Πρόθυμος ο Πούτιν για εκεχειρία με τις σημερινές «γραμμές μάχης»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα