ΑΘΗΝΑ
06:26
|
16.04.2024
Εξέφρασε πλήρη υποστήριξη των θέσεων της Τουρκίας για Κύπρο, Ναγκόρνο-Καραμπάχ και Νότια Ασία, τονίζοντας πως Πακιστάν και η Τουρκία "είναι δύο χώρες, ένα έθνος".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την “πλήρη” υποστήριξη των τουρκικών θέσεων για την Κύπρο, τον νότιο Καύκασο μετά την εκεχειρία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και άλλα περιφερειακά ζητήματα εξέφρασε σήμερα στην Άγκυρα ο αρχηγός του Επιτελείου Αεροπορίας του Πακιστάν  Στρατηγός  Μουχάιντ Ανουράν Χαν επιβεβαιώνοντας την “ευθυγράμμιση” των θέσεων και τη σύγκλιση γεωπολιτικών συμφερόντων Τουρκίας και Πακιστάν.

Image

Απευθυνόμενος δε στο Διοικητικό Συμβούλιο του “Συνδέσμου Υπερασπιστών Δικαιοσύνης και Στρατηγικών Μελετών” (ASSAM) στην Τουρκία ο στρατηγός Χαν ανέφερε πως «το Πακιστάν και η Τουρκία είναι δύο χώρες, ένα έθνος. Δεν μοιράζονται μόνο την κοινή κουλτούρα και την πίστη, αλλά έχουν επίσης παρόμοια ενδιαφέροντα και προκλήσεις».

 Αναφερόμενος στην περιφερειακή κατάσταση στη Νότια Ασία, ο Πακιστανός Αξιωματούχος ανέφερε ότι η Ινδία απορρίπτει επίμονα τις επαναλαμβανόμενες και ορατές ειρηνευτικές χειρονομίες του Πακιστάν και συνέχισε να υποστηρίζει τους πληρεξούσιους της στο Αφγανιστάν για την αποσταθεροποίηση του Πακιστάν μέσω τρομοκρατικών δραστηριοτήτων.

Ανέφερε επίσης ότι επικίνδυνα τεταμένη κατάσταση στο Κασμίρ και “η κατάσταση των λαών της ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό για την παγκόσμια κοινότητα”, καθώς είναι ατυχές, είπε, να βλέπουμε οικονομικά συμφέροντα, να περισχύουν των ηθικών και ηθικών αξιών.

Σε επόμενο σημείο ευχαρίστησε τον Τούρκο πρόεδρο, τον υπουργό Εξωτερικών και τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Τουρκίας για τις υποστηρικτικές δηλώσεις τους σχετικά με το Κασμίρ σε διάφορα διεθνή φόρουμ.

Εξήρε την “αμυντική συνεργασία” Πακιστάν και Τουρκίας, επισημαίνοντας την συνεχώς αυξανόμενη σχέση μεταξύ των δύο αμυντικών βιομηχανιών και χαρακτηρίζοντας τη διμερή συνεργασία «υποδειγματική».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Το ισραηλινό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε επώδυνα αντίποινα κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα