ΑΘΗΝΑ
04:10
|
02.03.2021
Βαριές κατηγορίες από τον επικεφαλής της Αρχής Οικονομικού Ελέγχου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο επικεφαλής της Αρχής Οικονομικού Ελέγχου Έλβις Αμορόζο κατήγγειλε ότι ο Χουάν Γκουαϊδό, πρώην μέλος της Εθνοσυνέλευσης και αυτοανακηρυγμένος πρόεδρος της χώρας, διαθέτει το ποσό των δύο δισεκατομμυρίων σε λογαριασμούς ευρωπαϊκών τραπεζών, αλλά και ένα πολυτελές γιοτ μήκους 24 μέτρων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

“Ο κ. Χουάν Γκουαϊδό οφείλει να λογοδοτήσει και να εξηγήσει πώς βρέθηκαν στην κατοχή τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ που έχει καταθέσει σε λογαριασμούς ευρωπαϊκών τραπεζών, αλλά και το γιοτ που έχει αγκυροβολημένο στο Φορτ Λοντερντέιλ της Φλόριντας στις ΗΠΑ. Ένα γιοτ, το οποίο έχει επίσης επισκεφτεί ο Αμερικανός γερουσιαστής, Μάρκο Ρούμπιο”, δήλωσε ο Έλβις Αμορόζο.

Ο επικεφαλής της Αρχής Οικονομικού Ελέγχου ζήτησε από όλους τους απερχόμενους βουλευτές της Εθνοσυνέλευσης να κάνουν δήλωση των περιουσιακών τους στοιχείων πριν από τη λήξη των πολιτικών τους καθηκόντων. Το ίδιο ζήτησε και από τα νέα μέλη της Εθνοσυνέλευσης και εξήγησε ότι έχουν περιθώριο 30 ημερών μετά την ορκωμοσία τους.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η ΕΕ έδειξε μια τάση να γυρίσει την πλάτη της στον πραξικοπηματία Χουάν Γκουαϊδό, επιλέγοντας να μην τον αποκαλεί πλέον “προσωρινό πρόεδρο” και αφήνοντας ένα “παράθυρο” για χαλάρωμα των κυρώσεων που ματώνουν τη Βενεζουέλα, χωρίς την προαπαιτούμενη αποχώρηση του Νικολάς Μαδούρο.

Πηγή: TeleSur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ακόμα μια βραδιά λογοκρισίας για το ελληνικό Facebook

Νίγηρας: Συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός, Χαμά Αμαντού

Δυναμική διαδήλωση υπέρ του Κουφοντίνα

Όταν οι άνεργοι φορούν το χακί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα