ΑΘΗΝΑ
21:08
|
25.04.2024
Πρόβλεψε πως «το τέλος της πανδημίας είναι ορατό αν και δεν έχει φτάσει ακόμη».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η εμφάνιση νέων μεταλλάξεων του ιού και η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων δεν μας αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να υπάρξει εκ νέου αποφασιστικότητα από την Ευρώπη να δράσει μαζί, με ενότητα, συντονισμό και επαγρύπνηση» δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Πρόβλεψε πως «το τέλος της πανδημίας είναι ορατό αν και δεν έχει φτάσει ακόμη». Ενθάρρυνε τα κράτη-μέλη να επιταχύνουν την έναρξη εμβολιασμού σε ολόκληρη την ΕΕ.

Πάντως ως τον Μάρτιο αναμένεται ότι περίπου το 80% των ατόμων άνω των 80 ετών και το 80% των επαγγελματιών υγείας και κοινωνικής μέριμνας σε κάθε κράτος μέλος θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί.

Μέχρι το καλοκαίρι, τα κράτη-μέλη θα πρέπει να έχουν εμβολιάσει τουλάχιστον το 70% του ενήλικου πληθυσμού.

Παράλληλα τάχθηκε υπέρ των λεγόμενων “πιστοποιητικών εμβολιασμού” θεωρώντας ότι «η καταγραφή και η αμοιβαία αναγνώριση εμβολιασμού επιτρέπουν την ύπαρξη ενός μητρώου για το ιστορικό εμβολιασμού κάθε πολίτη, έτσι ώστε να υπάρχει η σωστή ιατρική ακολουθία».

«Μια κοινή ευρωπαϊκή προσέγγιση σχετικά με έμπιστα, βάσιμα και επαληθεύσιμα πιστοποιητικά, θα επιτρέψουν στους πολίτες να χρησιμοποιούν τα μητρώα τους σε άλλα κράτη-μέλη. Θα ανοίξουν την πόρτα επίσης σε άλλες χρήσεις για να αρθούν οι περιορισμοί» σημείωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Πρόσθεσε τέλος ότι «τα πιστοποιητικά εμβολιασμού πρέπει να είναι καταγεγραμμένα» και πως θα είναι «προς όφελος όλων των πολιτών στην ΕΕ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Νέος γύρος κυρώσεων κατά του Ιράν από ΗΠΑ,Βρετανία,Καναδά

Μακρόν: Η Ευρώπη κινδυνεύει να πεθάνει

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα