ΑΘΗΝΑ
17:24
|
23.09.2024
Η 60χρονη Άντσαν αντιμετωπίζει ουσιαστικά ισόβια δεσμά επειδή..."πρόσβαλε" το θεσμό της μοναρχίας στην Ταϊλάνδη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η βαρβαρότητα του ασφυκτικού μοναρχικού καθεστώτος στην Ταϊλάνδη έδειξε για μία ακόμη φορά τα “δόντια” του. Θύμα του “ιερού” θεσμού της μοναρχίας στην ασιατική χώρα έπεσε αυτή τη φορά μία 60χρονη πρώην δημόσια υπάλληλος που καταδικάστηκε σε 43,5 χρόνια κάθειρξης (!) επειδή…”πρόσβαλε την μοναρχία στην Ταϊλάνδη”.

Είναι η σκληρότερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ στη χώρα για τη συγκεκριμένη κατηγορία που ουσιαστικά ισοδυναμεί με ισόβια δεσμά σε βάρος μίας γυναίκας άνω των 60 ετών…

Σε σχετικό εκτενές ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Γκάρντιαν επισημαίνεται πως η ποινή της γυναίκας που έχει γίνει γνωστή μόνον με το μικρό της όνομα, Άντσαν, ήταν αρχικά 87 χρόνια φυλάκιση. Ωστόσο μειώθηκε κατά 50% επειδή η παραβάτης παραδέχθηκε…την ενοχή της!

Αφορμή για την περιπέτεια της 60χρονης Ταϋλανδής έδωσαν οι αναρτήσεις με ηχητικά μηνύμταα που έκανε στο Facebook, YouTube με σχόλια επικριτικά κατά του θεσμού της μοναρχίας στη χώρα.

Εκατοντάδες άλλοι Ταϊλανδοί, που συμμετείχαν πέρσι κατά πολλές δεκάδες χιλιάδες σε θυελλώδεις, μαζικές διαδηλώσεις κατά του πάμπλουτου βασιλιά, Μάχα Βατζιραλονγκόρν, αντιμετωπίζουν δικαστικές περιπέτειες καθώς συνελήφθησαν μεταξύ άλλων και με κατηγορίες για περιφρόνιση ή εξύβριση του θεσμού της μοναρχίας στη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Investigate Europe-Reporters United-ΕφΣυν: «Μέγας χορηγός των ελληνικών ενώσεων ασθενών η φαρμακοβιομηχανία»

Μάριος Σαλμάς: Διεγράφη και από μέλος της ΝΔ ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας (upd)

Εκκένωση δομής μεταναστών στο Σχιστό μετά από ανατροπή βυτιοφόρου

Μακρόν: «Να σκεφτούμε την ειρήνη του αύριο» και «τη σχέση μας με τη Ρωσία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα