ΑΘΗΝΑ
16:10
|
02.07.2024
Αναζήτησαν τρόπους "επανεκκίνησης" της οικονομίας στη Θεσσαλονίκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρόπους…επανεκκίνησης της οικονομίας στη Θεσσαλονίκη αναζήτησαν σήμερα σε συνάντηση που είχαν στην Αθήνα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Στη συνάντηση έγινε, εκτενής συζήτηση για τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις στον χώρο της αυτοδιοίκησης με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να τονίζει την ανάγκη “εκσυγχρονισμού του πλαισίου που διέπει την οικονομική διαχείριση των δήμων” και το οποίο, ως σήμερα, καθορίζεται με διάταγμα.

Ζήτησε επίσης να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί ένα μεγάλο πρόγραμμα για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων και μία πιθανή αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας συναντήθηκε, ακόμη, με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα και συζήτησαν ζητήματα που αφορούν τις χρηματοδοτήσεις έργων από το “ Πράσινο Ταμείο” όπως και τις χρηματοδοτήσεις για την εκτέλεση απαλλοτριώσεων . Επί τάπητος τέθηκε η επίσπευση των διαδικασιών αναφορικά με την έγκριση της μελέτης αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τη συνάντηση απασχόλησαν και θέματα που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση της ανακύκλωσης, δεδομένης της σπουδαιότητας που προσδίδεται σε δράσεις περιβαλλοντικής προστασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Παγκόσμια Τράπεζα αναβάθμισε τη Ρωσία σε χώρα υψηλού εισοδήματος

Σαουδική Αραβία: Ανακαλύφθηκαν επτά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου

«Πικρός» ο καφές: Αυξήσεις στις καφετέριες, ίδια η τιμή στο take away

Γαλλία: Η ανάκληση μίας άδειας εξόρυξης ως παράγοντας που δεν πρέπει να λείπει από την εξίσωση των βουλευτικών εκλογών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα