ΑΘΗΝΑ
07:46
|
25.04.2024
Τους “κόβει” τις διαφημίσεις και υπόσχεται να “πατάξει τον ψηφιακό φασισμό”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Άγκυρα προχώρησε στην απαγόρευση διαφημιστικών καταχωρίσεων στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης Twitter, Periscope και Pinterest καθώς σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία οι εταιρείες αυτές υποχρεούνται να διορίζουν τοπικούς στην Τουρκία.

Επικριτές της κυβέρνησης Ερντογάν καταγγέλλουν πως έχει απώτερο στόχο να φιμωθεί κάθε διαφωνία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το τουρκικό κράτος απαντά ότι είναι αποφασισμένο να “πατάξει τον ψηφιακό φασισμό”. Χθες Δευτέρα, η Facebook Inc, ακολουθώντας άλλες εταιρείες, έκανε γνωστό ότι θα διορίσει αντιπρόσωπο στη χώρα. Η πλατφόρμα βίντεο YouTube, η οποία ανήκει στην Google (της Alphabet Inc), ανακοίνωσε πριν από έναν μήνα ότι αποφάσισε να διορίσει αντιπρόσωπο στη χώρα.

“Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε τα δεδομένα, την ιδιωτικότητα και τα δικαιώματα της χώρας μας”, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Ομέρ Φατίχ Σαγάν στο Twitter και συμπλήρωσε: “δεν θα επιτρέψουμε να επικρατήσει ο ψηφιακό φασισμός ή να αγνοούνται οι νόμοι της Τουρκίας”.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της Τουρκίας, η απαγόρευση των διαφημιστικών καταχωρίσεων στους τρεις ιστότοπους τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα Τρίτη. Η Twitter Inc, η υπηρεσία απευθείας μετάδοσης ήχου και βίντεο Periscope, που ανήκει στην πρώτη, και η εφαρμογή Pinterest, μέσω της οποίας μπορεί κανείς να μοιράζεται φωτογραφίες, δεν έχουν σχολιάσει την απόφαση.

Η νέα νομοθεσία επιτρέπει στις αρχές να αφαιρούν περιεχόμενο από τις ψηφιακές πλατφόρμες, αντί να αποκλείουν την πρόσβαση σε αυτό, όπως έκαναν στο παρελθόν. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί ανησυχία, καθώς ολοένα μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού στρέφεται στο διαδίκτυο, με δεδομένο τον ασφυκτικό έλεγχο της Άγκυρας στο πεδίο των μέσων ενημέρωσης.

Τους προηγούμενους μήνες, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε Facebook, YouTube και Twitter επειδή δεν συμμορφώνονταν προς την τουρκική νομοθεσία. Όσες εταιρείες εξακολουθήσουν να μη συμμορφώνονται θα δουν το εύρος ζώνης τους να μειώνεται κατά 90%, πρακτικά την πρόσβαση στις υπηρεσίες τους να κόβεται στην Τουρκία, έχουν διαμηνύσει οι αρχές.

Με πληροφορίες από RT News, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φρεγάτα Ύδρα: Κατάρριψη δύο UAV στον κόλπο του Άντεν

Στον ανακριτή ο πρώην «Σπαρτιάτης» Κωνσταντίνος Φλώρος

Σουηδία: Μασκοφόροι επιτέθηκαν εναντίον αντιφασιστικής εκδήλωσης

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα