ΑΘΗΝΑ
03:18
|
24.05.2024
Την δική της εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης κατέθεσε η δημοσιογράφος Έλλη Στάη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον απόηχο των σοβαρών καταγγελιών της Σοφίας Μπεκατώρου, η γνωστή δημοσιογράφος Έλλη Στάη σε άρθρο της στα «Νέα» αναφέρει τη δική της εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης, την οποία δέχτηκε στο ξεκίνημα της καριέρας της. «Έρχεται η ώρα της ωριμότητας και για την ελληνική κοινωνία να ανοίξει διάπλατα τη δημόσια συζήτηση για τέτοιου είδους θέματα, που αποτελούν κρίσιμο στοιχείο για την ποιότητα της ζωής μας προς το μέλλον» έγραψε μεταξύ άλλων η Έλλη Στάη.

Όπως λέει, η ίδια έκανε μια παρόμοια αποκάλυψη πριν από δύο χρόνια σε εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ στο πλαίσιο συζήτησης για τα εμπόδια που αντιμετωπίζει μία γυναίκα στους χώρους εργασίας. Ωστόσο με το σημερινό της κείμενο η Έλλη Στάη αποκάλυψε πως δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση και από πολιτικό.

«Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από παλαιό πολιτικό, πολύ μεγάλο όνομα, ο οποίος μου την έπεσε κανονικά μέσα στο γραφείο! Κι εκεί σηκώθηκα κι έφυγα, η συνέντευξη δεν έγινε. Στην ψύχρα, στην απόλυτη ψύχρα! Είχα αναρωτηθεί και είπα ότι για να το κάνει αυτό σημαίνει ότι το κάνει συνέχεια. Θα πρέπει να το έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις, δεν το έκανε σε μένα πρώτη φορά. Αν με ρωτήσεις αν τον έβλεπα έκτοτε και του μιλούσα του μεγάλου αυτού πολιτικού, βεβαίως, όταν τον συναντούσα έξω του μιλούσα, δεν τίθεται θέμα. Μαζεύτηκε, αλλά δεν τον εκτιμούσα πια καθόλου, ούτε σαν πολιτικό. Είχα πια πλήρη εικόνα. Για μένα δεν υπήρχε ως πολιτικός, γιατί δεν μπορεί να είσαι καλός πολιτικός όταν έχεις αυτές τις συμπεριφορές. Αποκλείεται, δεν μπορείς να είσαι», ανέφερε συγκεκριμένα η γνωστή δημοσιογράφος.

Υπενθυμίζεται πως προ περίπου δύο ετών η Έλλη Στάη είχε αποκαλύψει πως είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από εκδοτικό μεγαλοπαράγοντα της εποχής.

Πηγές: Έθνος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα