ΑΘΗΝΑ
20:48
|
08.05.2024
Παραδέχθηκε επίσης πως ο ρωσικός στρατός διατηρεί επαφές με τον στρατό των ΗΠΑ στη Συρία για να δρουν "εντός ορίων".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία αντιτίθεται στη μετατροπή της Συρίας σε αρένα της ισραηλινο-ιρανικής αντιπαράθεσης και δεν επιθυμεί τη χρήση του συριακού εδάφους κατά του Ισραήλ τόνισε απόψε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων ΤΑSS.

“Αγαπητοί Ισραηλινοί συνεργάτες, εάν διαθέτετε γεγονότα που καταδεικνύουν πως το κράτος σας αντιμετωπίζει απειλές από το συριακό έδαφος, τότε αναφέρετέ τα επειγόντως και εμείς θα πάρουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για να εξουδετερώσουμε αυτή την απειλή” τόνισε ο Λαβρόφ, σύμφωνα πάντα με το ρωσικό πρακτορείο.

Αφορμή για αυτή τη δήλωση έδωσε πρόσφατη πολύνεκρη ισραηλινή επιδρομή που φημολογείται πως έγινε με την καθοδήγηση των ΗΠΑ σε θέσεις του συριακού και ιρανικού στρατού στην Βορειοανατολική Συρία. Οι επιδρομές αυτές φέρεται μάλιστα πως προκάλεσαν το θάνατο αρκετών δεκάδων στρατιωτικών.

Ο Λαβρόφ διευκρίνισε επίσης πως η Ρωσία δεν πρόκειται “να κυνηγήσει τον αμερικανικό στρατό από τη Συρία” ή να εμπλακεί μαζί του σε εχθροπραξίες αλλά είναι θετική στην έναρξη διαλόγου με την Ουάσιγκτον.

Παραδέχθηκε τέλος πως ο ρωσικός στρατός διατηρεί επαφές με τον στρατό των ΗΠΑ στη Συρία όχι γατί αναγνωρίζει την νομιμότητα της παρουσίας του εκεί αλλά “απλώς επειδή να ενεργούν εντός συγκεκριμένων ορίων”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα