ΑΘΗΝΑ
01:04
|
19.04.2024
Τις τελευταίες ώρες της προεδρίας του έδειξε επιείκεια σε περισσότερα από 70 άτομα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο απερχόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών απένειμε χάρη στον πρώην σύμβουλο του Στιβ Μπάνον, ο οποίος κατηγορείται για εξαπάτηση υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο συγκέντρωσης πόρων από ιδιώτες για την ανέγερση του περιβόητου τείχους στα σύνορα του Μεξικού με τις ΗΠΑ. Ο Στιβ Μπάνον έχει δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες.

Λίγες ώρες πριν από την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο και την τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, ο Τραμπ απένειμε χάρες σε περισσότερα από 70 άτομα. Ανάμεσα στους ευεργετηθέντες της επιείκειας Τραμπ είναι οι ράπερ Λιλ Γουέιν και Κόντακ Μπλακ, αλλά και ο πρώην δήμαρχος του Ντιτρόιτ, Κουάμε Κιλπάτρικ.

Οι δύο ράπερ αντιμετώπιζαν κατηγορίες σε ομοσπονδιακό επίπεδο οι οποίες σχετίζονταν με όπλα, ενώ ο πρώην δήμαρχος του Ντιτρόιτ εξέτιε ποινή 28 ετών έχοντας βρεθεί ένοχος για διαφθορά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο κ. Μπάνον “υπήρξε ένα σημαντικό και ηγετικός στέλεχος του συντηρητικού κινήματος, γνωστός για το πολιτικό του πνεύμα”. Η ανακοίνωση συνεχίζει κατηγορώντας τις εισαγγελικές αρχές ότι “κυνήγησαν” τον Μπάνον για την εμπλοκή του σε ένα πολιτικό πρότζεκτ. Ο Μπάνον μπορεί ακόμα να διωχθεί σε πολιτειακό δικαστήριο στη Νέα Υόρκη, όπου η προεδρική χάρη δεν έχει ισχύ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Ντάνιελ Ρ. Αλόνσο, πρώην εισαγγελέας που πλέον εργάζεται στην δικηγορική φίρμα “Μπάκλεϊ”. Όπως τόνισε, η εισαγγελία του Μανχάταν ασκεί συχνά δίωξη για παρόμοιες υποθέσεις απάτης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου είχαν συμβουλέψει τον Τραμπ να μην απονείμει χάρη στον 67χρονο Μπάνον. Μετά από μια μακρά περίοδο ψυχρότητας, οι δύο άνδρες είχαν αναθερμάνει τις σχέσεις τους το τελευταίο διάστημα, καθώς ο Τραμπ αναζητούσε συμμάχους στην προσπάθειά του να στηρίξει τους αβάσιμους ισχυρισμούς του περί εκλογικής νοθείας.

Πηγή: BBC, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα