ΑΘΗΝΑ
17:32
|
26.04.2024
O κλάδος της εστίασης είναι απρόθυμος να ανοίξει στα μέσα Φεβρουαρίου μόνο για τους εξωτερικούς χώρους, θεωρώντας κάτι τέτοιο μη λειτουργικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χωρίς κάποιες συγκεκριμένες ημερομηνίες για την επαναλειτουργία της εστίασης ολοκληρώθηκαν δύο διαδοχικές συναντήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων με τους υπουργούς Άδωνι Γεωργιάδη και Χρήστο Σταϊκούρα, όπως είπε στο CNN Greece ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, κρίθηκε απαραίτητο να επαναληφθεί η συνάντηση με τον κ. Γεωργιάδη στις 10 Φεβρουαρίου ώστε να επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Όπως δήλωσε ο κύριος Καββαθάς, ο υπουργός οικονομικών έδειξε να κατανοεί τις θέσεις των επιχειρηματιών και την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει αφήνοντας περιθώρια για περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης λέγοντας χαρακτηριστικά:

Ο υπουργός Ανάπτυξης ζήτησε από τον κύριο Καββαθά να υποβάλλει η Ομοσπονδία πρόταση βασιζόμενη στα δεδομένα που θα υπάρχουν εκείνη τη στιγμή.

Από τη μεριά του ο κλάδος της εστίασης είναι απρόθυμος να ανοίξει στα μέσα Φεβρουαρίου μόνο για τους εξωτερικούς χώρους θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα λειτουργήσει και θα επιβαρύνει περαιτέρω τους επιχειρηματίες.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ένωσης εστιατορίων και συναφών Αττικής κύριος Γιάννης Δαβερώνης στο πλαίσιο συνέντευξης στον ίδιο ενημερωτικό ιστότοπο εμφανίστηκε κι αυτός κατηγορηματικά αντίθετος στο άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης στα μέσα Φεβρουαρίου μόνο για τους εξωτερικούς χώρους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε ίσως να βοηθήσει την Αττική και όχι ολόκληρη, παρά μόνο κάποιες λίγες περιοχές και συγκεκριμένα μαγαζιά , αλλά θα ήταν καταστροφικό για το σύνολο του κλάδου.

Πηγές: CNN Greece

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα