ΑΘΗΝΑ
09:47
|
24.04.2024
Εξασφάλισε επιπλέον 3,8 εκατομμύρια δόσεις, για να επιταχύνει το πρόγραμμα εμβολιασμών τους επόμενους μήνες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Αυστρίας παρήγγειλε αρκετά εκατομμύρια πρόσθετες δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19 των Pfizer/Biontech, διεκδικώντας το πλήρες μερίδιό της από τη δεύτερη σύμβαση πώλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του ομοσπονδιακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων στη Βιέννη.

Αυστρία: Το εμβόλιο είναι μία ακτίδα φωτός, τονίζει ο καρδινάλιος Σένμπορν

“Με τον τρόπο αυτό, θα έχουμε στην Αυστρία μία ποσότητα με επιπλέον 3,8 εκατομμύρια δόσεις, η οποία θα χρησιμεύσει ως παράγοντας επιτάχυνσης, καθώς ένα μεγάλο τμήμα αυτής της ποσότητας θα παραδοθεί μόνον κατά το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του 2021, όταν απαιτηθεί η μεγαλύτερη δυνατή συνολική ποσότητα”, ανέφερε σε δηλώσεις του το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Ρούντολφ ΄Ανσομπερ.

Ο Άνσομπερ δήλωσε ότι “για την ΕΕ υπάρχει η δυνατότητα να ζητήσει, πέραν των 200 εκατομμυρίων δόσεων, επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων των Biontech-Pfizer από μια περαιτέρω επιλογή, που σημαίνει στη συνέχεια επιπλέον 1,9 εκατομμύρια δόσεις για την Αυστρία, το αργότερο στο τέταρτο τρίμηνο του 2021”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα