ΑΘΗΝΑ
15:54
|
02.05.2024
Πυρά προς τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΔ εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την υποστήριξη στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δημήτρη Κουφοντίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πυρά προς τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την υποστήριξη στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, μέσω ενυπόγραφου κειμένου.

Το κυβερνών κόμμα ξεκαθαρίζει ότι «ο κατά συρροήν δολοφόνος Δημήτρης Κουφοντίνας και οι υποστηρικτές του πρέπει να αντιληφθούν ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται” και προσθέτει: “αλήθεια ποια είναι η θέση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ; Συμφωνεί με το κείμενο των στελεχών του; Περιμένουμε την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο κατά συρροήν δολοφόνος Δημήτρης Κουφοντίνας και οι υποστηρικτές του πρέπει να αντιληφθούν ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Προξενεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έσπευσαν προς υπεράσπισή του ενώ ποτέ δεν βρήκαν να πουν κουβέντα για τα θύματά του. Αλήθεια ποια είναι η θέση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ; Συμφωνεί με το κείμενο των στελεχών του; Περιμένουμε την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα».

Είχε προηγηθεί η πρωτοβουλία δεκαπέντε στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσουν με κείμενό τους που φέρει τίτλο «Η δημοκρατία δεν εκδικείται» την αντίθεσή τους στην εκδικητική όπως θεωρούν απόφαση της κυβέρνησης για μεταφορά του καταδικασμένου για την δράση του στην 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού, σε άθλιες συνθήκες κι εν μέσω πανδημίας, από τις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας που βρισκόταν.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταγωγή του Κουφοντίνα έρχεται σε αντίθεση και με τον Σωφρονιστικό κώδικα, σύμφωνα με τον οποίο, ο τόπος φυλάκισης του κρατουμένου πρέπει να επιλέγεται «με προτεραιότητα το πλησιέστερο προς τον τόπο της κατοικίας του ή των μελών της οικογένειάς του ή τον τόπο κοινωνικής ένταξής του».

Την αντίθεσή του στους χειρισμούς της κυβέρνησης διατύπωσε και το ΜέΡΑ25.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρυφή συνάντηση Μακρόν-Σολτς εν όψει της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ

Πασχαλινή περιοδεία Δένδια στα Δωδεκάνησα με στάσεις σε Ψέριμο, Λειψούς και Πάτμο

Πολιτικές αντιδράσεις για την «προκλητική» αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα