ΑΘΗΝΑ
11:09
|
02.05.2024
Oι υπογραφές στη συμφωνία έπεσαν παρά την πρότερη δήλωση της νέας κυβέρνησης ότι μπορεί να την επανεξετάσει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συμφωνία για την πώληση 50 αεροσκαφών τύπου F-35 και 18 προηγμένων τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροπλάνων υπέγραψαν τα Εμιράτα με τις ΗΠΑ σήμερα, λίγο πριν την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στην Ουάσιγκτον.

Οι πληροφορίες του πρακτορείου Ρόιτερς και του σαουδαραβικού δικτύου Αλ Αραμπίγια αναφέρουν πως οι υπογραφές στη συμφωνία έπεσαν παρά την πρότερη δήλωση της νέας κυβέρνησης ότι μπορεί να την επανεξετάσει. Είναι χαρακτηριστική ωστόσο η δήλωση ανώνυμου αξιωματούχου πως η συμφωνία υπογράφηκε στην κυριολεξία…μία ώρα πριν την ορκωμοσία του προέδρου Μπάιντεν!

Το Στέιτ Ντηπάρτμεντ και η πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) στην Ουάσιγκτον απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.

Η εξέλιξη προβλεπόταν στο πλαίσιο των λεγόμενων “συμφωνιών του Αβραάμ” που αφορούν την εξομάλυνση των σχέσεων του Ισραήλ με αραβικές χώρες, όπως τα Εμιράτα…

Οι βάσεις για την πώληση αεροσκαφών είχαν μπει τον περασμένο Αύγουστο κατά τη σχετική συμφωνία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη των Εμιράτων Σείχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχγιάν.

President Donald Trump shakes hands with Abu Dhabi’s crown prince, Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan, in the White House in Washington. (File photo: AP)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα