ΑΘΗΝΑ
13:40
|
27.05.2024
Κόπηκαν για δύο ημέρες ως διά μαγείας δεκάδες γραμμές ταυτόχρονα, αποκαλύπτουν Ρώσοι διπλωμάτες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για δύο ολόκληρες ημέρες κανείς δεν σήκωνε το τηλέφωνο στο γενικό προξενείο της Ρωσίας στη Νέα Υόρκη καθώς σχεδόν ταυτόχρονα κόπηκαν δεκάδες τηλεφωνικές γραμμές, όπως αποκαλύπτουν οι Ρώσοι διπλωμάτες που εργάζονται στο γραφεία της ρωσικής αντιπροσωπείας.

“Τα τηλέφωνα στο προξενείο δεν χτυπούν από τη Δευτέρα”, ανέφερε η ρωσική αποστολή στη Νέα Υόρκη σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συνέστησε επίσης στο κοινό, το οποίο θα ήθελε να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του προξενείου, να αποστέλλει μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αν και διευκρίνισε πως και η σύνδεση με το ίντερνετ είναι προβληματική.

“Δεν μιλάμε για μία, δύο ή τρεις τηλεφωνικές γραμμές αλλά για δεκάδες, οι οποίες κυριολεκτικά κόπηκαν ταυτοχρόνως”, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο “Ροσίγια 1” ο πρόξενος Αλεξέι Τοπόλσκι. Πρόσθεσε ότι η αμερικανική πλευρά απέδωσε τη διακοπή λειτουργίας των τηλεφωνικών γραμμών σε “τεχνικά προβλήματα” και ότι σύντομα η βλάβη θα αποκατασταθεί.

Πάντως στο ρωσικό προξενείο στρέφουν τις υποψίες τους στις διπλωματικές διαφορές ΗΠΑ-Ρωσίας. Στο παρελθόν, η απερχόμενη αμερικανική κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ είχε στοχοποιήσει μέλη του ρωσικού διπλωματικού σώματος και περιουσιακά τους στοιχεία σε διάφορες περιστάσεις με αφορμή τις καταγγελίες περί ρωσικής ανάμιξης στις εκλογές του 2016. Επιπλέον, στα τέλη του 2016 η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα είχε προχωρήσει στην απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών με τη Μόσχα να αντιδρά με τον ίδιο τρόπο απελαύνοντας Αμερικανούς διπλωμάτες.

Τον δε Αύγουστο του 2017 το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ διέταξε το κλείσιμο του γενικού προξενείου της Ρωσίας στο Σαν Φρανσίσκο και της ρωσικής Εμπορικής Αντιπροσωπείας στην Ουάσινγκτον.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Financial Times: Οι ΗΠΑ θέλουν να άρουν την απαγόρευση πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία

Το πυραυλικό «αντάρτικο» της Ουκρανίας και το φλερτ με τα πυρηνικά

Ισραήλ: Προς ψήφιση νομοσχέδιο για να χαρακτηριστεί η UNRWA «τρομοκρατική οργάνωση»

ΜέΡΑ25 προς Κασσελάκη: Ο αγώνας των Παλαιστινίων δεν είναι σόου στο Tik Tok

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα