ΑΘΗΝΑ
17:58
|
01.07.2024
Είπε ότι ήταν το καλύτερο σπίτι στον κόσμο και προειδοποίησε πως θα... επιστρέψει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από τέσσερα χρόνια στο Οβάλ Γραφείο ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ έφυγε από τον Λευκό Οίκο. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα δώσει το “παρών” στην ορκωμοσία του 46ου προέδρου Τζοο Μπάιντεν και θα αναχωρήσει για τη Φλόριντα.
Είναι η πρώτη φορά μετά από 150 χρόνια που ο απερχόμενος πρόεδρος δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ αναχώρησε στις 8:15 τοπική ώρα από το Λευκό Οίκο για τελευταία φορά με το Marine Οne το οποίο θα τον μεταφέρει στη στρατιωτική βάση Άντριους της Ουάσινγκτον. Εκεί θα στηθεί μια μίνι φιέστα για το τέλος της προεδρίας του, στην οποία ωστόσο, πολλά στελέχη των Ρεπουμπλικανών αναμένεται να μην παραστούν και ακολούθως θα επιβιβαστεί για τελευταία φορά στο Air Force One που θα τον μεταφέρει στη Φλόριντα, στο θέρετρό του Μαρ α Λάγκο, όπου θα παραμείνει για την επόμενο διάστημα.

Λίγο πριν επιβιβαστεί στο Marine One ο Τραμπ αποκάλεσε τον Λευκό Οίκο το “καλύτερο σπίτι του κόσμου”. Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μελάνια ο απερχόμενος πρόεδρος δήλωσε στους δημοσιογράφους: “Πέρασαμε τέσσερα υπέροχα χρόνια και πετύχαμε πολλά. Αγαπούμε τον αμερικανικό λαό και ήταν μια ιδιαίτερη περίοδος της ζωής μου”.

Απευθυνόμενος προς τον αμερικανικό λαό ο πρώην πρόεδρος είπε: “Ελπίζω να μην σας αυξήσουν τους φόρους” και προειδοποίησε πως θα επιστρέψει.

Λίγα τελευταία λόγια μοιράστηκε με τους δημοσιογράφους και η Μελάνια Τραμπ. “Ήταν τιμή μου ήταν ήμουν η Πρώτη σας Κυρία”, είπε.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ελεύθερος μετά από επτά μήνες ο διευθυντής του αλ Σίφα

Χαρίτσης: «Κακή μέρα για τη χώρα» για την εφαρμογή της εξαήμερης εργασίας

Κρεμλίνο: Το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών επιβεβαιώνει την τάση στις ευρωπαϊκές χώρες

Οι περίεργες υποψηφιότητες στο ΠΑΣΟΚ και τα γνωστά κέντρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα