ΑΘΗΝΑ
15:46
|
20.04.2024
Χωρίς μάσκες, αψηφώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας, εκατοντάδες χασιδιστές γιόρτασαν τη Δευτέρα τον γάμο του γιού του μεγάλου ραβίνου Bentzion Halberstam.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χωρίς μάσκες, χωρίς αποστάσεις, αψηφώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας εκατοντάδες χασιδιστές συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα, στην κοινότητα των σκληροπηρυνικών Εβραίων στο Μπρούκλιν, για να γιορτάσουν τον γάμο του γιού του μεγάλου ραβίνου Bentzion Halberstam.

Ο 18χρονος γιος του μεγάλου χασιδιστή ραβίνου παντρεύτηκε τη Δευτέρα και το γεγονός, όπως ορίζει η χασιδική παράδοση γιορτάστηκε με πολλές τιμές.

Φωτογραφίες και βίντεο από το γάμο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη συνοικία Borough Park του Μπρούκλιν, καταγράφουν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, φιλοξενούμενους να μπαίνουν στη συναγωγή για να γιορτάσουν το γάμο του νεότερου γιου του μεγάλου ραβίνου της χασιδικής κοινότητας.

Η τελετή του γάμου πραγματοποιήθηκε στο χώρο στάθμευσης της συναγωγής – και οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη nypost κατέγραψαν μια σκουρόχρωμη μάζα προσκεκλημένων να στέκονται ο ένας πάνω στον άλλο.

Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν την επόμενη μέρα μέσω του WhatsApp, παρότι οι προσκεκλημένοι είχαν προειδοποιηθεί να μην τραβήξουν φωτογραφίες ή βίντεο από την τελετή, κατέγραψαν μια ασφυχτικά γεμάτη αίθουσα γάμου με χιλιάδες προσκεκλημένους, χωρίς μάσκες και αποστάσεις.

Από το καλοκαίρι οι μεγάλοι γάμοι έχουν αναφερθεί ως πηγή μολύνσεων στις ορθόδοξες κοινότητες των Εβραίων αλλά και έντασης μεταξύ των κοινοτήτων και των κυβερνητικών αρχών.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο JDN, στην τελετή παρεβρέθηκαν καλεσμένοι απ’ όλον τον κόσμο, ενώ χιλιάδες ακόμη οπαδοί του μεγάλου ραβίνου αναγκάστηκαν να γιορτάσουν το μεγάλο γεγονός από τα σπίτια τους.

Κατά το ίδιο μέσο, μέλος της χασιδιστικής κοινότητας δήλωσε ότι ο γάμος δεν ήταν γεγονός της τελευταίας στιγμής, πως οι αρχές ήταν ενημερωμένες επ’ αυτού και ότι η κριτική των ΜΜΕ για μη τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας δεν είναι αξιόπιστη.

Σύμφωνα με την nypost, η αστυνομία ανέφερε ότι είχε ενημερωθεί για την τελετή και ότι οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν το γεγονός από απόσταση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα