ΑΘΗΝΑ
03:22
|
20.04.2024
Χαρακτήρισε λάθος ότι «έχει αποκοπεί η γέφυρα» της χώρας με την Ρωσία, προσθέτοντας ότι με τις αποφάσεις της η Ελλάδα «μπήκε στο μάτι της Ρωσίας…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προς το τέλος της χθεσινής του ομιλίας στη Βουλή ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» κ. Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρθηκε στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ζητώντας από τον Πρωθυπουργό να τον προσέξουν λόγω του ιδιαίτερου καθεστώτος.

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε λάθος ότι «έχει αποκοπεί η γέφυρα» της χώρας με την Ρωσία, προσθέτοντας ότι με τις αποφάσεις της η Ελλάδα «μπήκε στο μάτι της Ρωσίας πολλές φορές».

Ο Πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης” συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα, πρώτη «επιτέθηκε» στη Ρωσία με τις απελάσεις των διπλωματών και τα εμπάργκο στα ρωσικά προϊοντα.

Επίσης, τόνισε ότι οι σχέσεις επιδεινώθηκαν και με την λανθασμένη κίνηση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου να χορηγήσει αυτοκεφαλία στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι για κάτι τέτοιο έπρεπε να συγκληθεί οικουμενική σύνοδος.

Σε άλλο σημείο ο Πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης” ανάμεσα στα αιτήματα που πρότεινε να θέσει η Ελληνική Κυβέρνηση στην Τουρκία στις διερευνητικές επαφές, είναι να σταματήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης να είναι αποκλειστικά Τούρκος υπήκοος.

Ακόμη ο κ. Βελόπουλος, πρότεινε οι εκκλησίες στην Κωνσταντινούπολη που μετατράπηκαν σε τζαμιά να επιστρέψουν στο προηγούμενο καθεστώς, κάθώς και να επιτραπεί η ελεύθερη λειτουργία τους, όπως απορρέει από το Διεθνές Δίκαιο.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης”  ζήτησε την καθιέρωση της Αγίας Σοφίας σε Εκκλησία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίο χαρακτήρισε ιστορικό και δίκαιο αίτημα.

Δείτε το σχετικό βίντεο από το 22:40 και μετά:

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sputnik, Romfea.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

«Καθαρή επιθετικότητα»: Αντιδράσεις στο βέτο των ΗΠΑ για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα