ΑΘΗΝΑ
03:05
|
19.04.2024
Την κινητοποίηση έχουν υποστηρίξει χιλιάδες πολίτες 260 φιλειρηνικών οργανώσεων από 17 χώρες, απαιτώντας τον τερματισμό του πολέμου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την σοκαριστικά ανεπαρκή ειδησεογραφική κάλυψη του καταστροφικού πολέμου που μαίνεται από τον Μάρτιο του 2015 στην Υεμένη,παγκοσμίως, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Βρετανική Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Σταματήστε τον Πόλεμο” .

Η οργάνωση αναλαμβάνει πρωτοβουλία την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου για την ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με μία από τις χειρότερες ανθρωπιστικές συρράξεις παγκοσμίως απαιτώντας τον τερματισμό του πολέμου.

Σε ανακοίνωση για την “Παγκόσμια Μέρα Δράσης” στις 25 του  μήνα επισημαίνει πως ο πόλεμος στην Υεμένη (που εντάσσεται στην ευρύτερη σύγκρουση Σαουδικής Αραβίας και Ιράν) έχει προκαλέσει το θάνατο άνω των 250.000 ανθρώπων και έχει δημιουργήσει τη χειρότερη κρίση παγκοσμίως.

Τονίζει πως πάνω από 24.000.000 Υεμενιτών θα χρειαστούν άμεσα διεθνή επισιτιστική και ανθρωπιστική βοήθεια για να επιβιώσουν τη νέα χρονιά.

Επισημαίνει πως ηγούνται του πολέμου η Σαουδική Αραβία, με την ανάμιξη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων,που υποστηρίζονται από σημαντικές δυτικές δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και ο Καναδάς.

Κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις ΗΠΑ και τη Βρετανία επειδή δίνουν απλόχερα στρατιωτική υποστήριξη στη Σαουδική Αραβία από την πρώτη μέρα του πολέμου…

“Η διαμαρτυρία προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί λίγες μέρες μετά την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν που υποσχέθηκε να τερματιστεί η υποστήριξη των ΗΠΑ στον πόλεμο. Αυτός είναι ένας συγκεκριμένος σκοπός μας. Να τον αναγκάσουμε να τηρήσει το λόγο του και να ακολουθήσουν και άλλες κυβερνήσεις” επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Υπογραφές από Κόρμπιν, Βαρουφάκη και Γκλόβερ

Την κινητοποίηση της οργάνωσης “Σταματήστε τον Πόλεμο”έχουν υποστηρίξει με υπογραφές τους χιλιάδες μέλη τουλάχιστον 260 φιλειρηνικών οργανώσεων από 17 χώρες, απαιτώντας τον τερματισμό του πολέμου.

Ανάμεσα στους χιλιάδες που υπογράφουν την ανακοίνωση της οργάνωσης για τον τερματισμό του πολέμου στην Υεμένη είναι ο πρώην ηγέτης των Βρετανών Εργατικών και βουλευτής Τζέρεμι Κόρμπιν, ο Γενικός Γραμματέαςτ ου ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης και ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Ντάνι Γκλόβερ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα