ΑΘΗΝΑ
11:18
|
25.04.2024
Ο Ούγγρος ΥΠΕΞ, Πέτερ Σιγιάρτο μεταβαίνει σήμερα στη Μόσχα για συνομιλίες σχετικά με το εμβόλιο με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Ουγγαρίας ((OGYÉI) ενέκρινε σε πρώτη φάση το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik-V καθώς και το εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca, δήλωσαν σήμερα ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν και ο διευθύνων σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), Κίριλ Ντμίτριεφ,

Ο υπουργός Εξωτερικών, της Ουγγαρίας, Πέτερ Σιγιάρτο θα μεταβεί αργότερα σήμερα στη Μόσχα για συνομιλίες σχετικά με το εμβόλιο με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ο Γκέργκελι Γκούλιας.

Αν εξασφαλίσει μια συμφωνία για αποστολή εμβολίων από τη Ρωσία, η Ουγγαρία θα είναι η πρώτη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα παραλάβει το εμβόλιο Sputnik V, μολονότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δεν έχει δώσει ακόμη το πράσινο φως για το ρωσικό εμβόλιο.

Ο ΕΜΑ δεν έχει επίσης εγκρίνει μέχρι στιγμής ούτε το εμβόλιο που έχουν αναπτύξει η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στη Βρετανία, αν και η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στις 29 Ιανουαρίου.

Ο Γκούλιας δήλωσε επίσης πως η ουγγρική κυβέρνηση θα επανεξετάσει την ερχόμενη εβδομάδα τους ισχύοντες περιορισμούς στο πλαίσιο του lockdown, όμως είναι απίθανο αυτοί να αρθούν μέχρι να προχωρίσουν οι μαζικοί εμβολιασμοί και να μειωθούν τα ποσοστά των μολύνσεων.

Τα προβλήματα σχετικά με την προμήθεια του εμβολίου από τη Ρωσία έχουν λυθεί, εξήγησε ο υπουγός, τονίζοντας πως ελπίζει ότι μια “μεγαλύτερη ποσότητα” του εμβολίου Sputnik V θα παραδοθεί σύντομα στην Ουγγαρία.

Ο Κίριλ Ντμίτριεφ, διευθύνων σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, δήλωσε σήμερα πως η Ουγγαρία έγινε η πρώτη χώρα της ΕΕ που “συνειδητοποίησε όλα τα πλεονεκτήματα του εμβολίου Sputnik V και ενέκρινε τη χρήση του.

“Η απόφαση αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς δείχνει ότι η ασφάλεια και η άνω του 90% αποτελεσματικότητα του εμβολίου εκτιμώνται θετικά από τους εταίρους μας στην Ουγγαρία”, υπογράμμισε.

Χθες, Τετάρτη, η Ρωσία υπέβαλε αίτημα έγκρισης του εμβολίου Sputnik V από την ΕΕ ενόψει της αξιολόγησής του από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) τον Φεβρουάριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα