ΑΘΗΝΑ
04:09
|
27.04.2024
Αρνήθηκε να υποδείξει στους δημοσιογράφους πότε σκοπεύει να διαβιβάσει στη Γερουσία το κατηγορητήριο εις βάρος του Τραμπ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καθησυχαστική για την έναρξη της δίκης Τραμπ “σύντομα” από τη Γερουσία εμφανίστηκε απόψε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πέλοζι. Ωστόσο η ίδια αρνήθηκε, κατά την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, να υποδείξει στους δημοσιογράφους πότε σκοπεύει να διαβιβάσει στη Γερουσία το κατηγορητήριο εις βάρος του Ντόναλντ Τραμπ για υποκίνηση “στάσης”.

Η Νάνσι Πελόζι ζητά ποινικές διώξεις βουλευτών που βοήθησαν τους εισβολείς  του Καπιτωλίου | Plus: Διεθνή | gazzetta.gr

“Θα γίνει σύντομα. Δεν νομίζω ότι θα αργήσει πολύ, αλλά πρέπει να το κάνουμε”, είπε θυμίζοντας πως στις 13 Ιανουαρίου ο ως πρότινος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έγινε ο πρώτος ηγέτης στην ιστορία της χώρας του που παραπέμφθηκε για δεύτερη φορά σε δίκη από την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Υπέρ της παραπομπής του σε δίκη ψήφισαν 230 Δημοκρατικοί και δέκα Ρεπουμπλικάνοι κατηγορώντας τόν ότι υποκίνησε τους υποστηρικτές του να εισβάλουν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Η Γερουσία, που είναι πλέον υπό τον έλεγχο των Δημοκρατικών, πρέπει τώρα να διοργανώσει τη δίκη Τραμπ, αλλά οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σχετικά με τη μορφή και τη διάρκειά της ενώ εκκρεμούν οι ακροάσεις των προτεινόμενων υπουργών της νέας κυβέρνησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα