ΑΘΗΝΑ
02:36
|
20.04.2024
Επισημαίνει με αυτή την αφορμή και τις αλλεπάλληλες πρωτοβουλίες του Πατριαρχείου για το περιβάλλον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για δύο από τις άμεσες αποφάσεις που πήρε, λίγο μετά την ανάληψη καθηκόντων τού, έδωσε σήμερα ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Η πρώτη αφορά την άρση των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων που είχε επιβάλλει η προηγούμενη κυβέρνηση σε 13 χώρες με μουσουλμανικό πληθυσμό και η δεύτερη την επαναφορά των ΗΠΑ στη Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη απόφαση, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θύμησε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο, εδώ και αρκετές δεκαετίες, έχει εγκαινιάσει επίσημο ακαδημαϊκό διάλογο με το Ισλάμ και έχει πραγματοποιήσει 15 κοινά συνέδρια, στα οποία συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν όλη την ανθρωπότητα και τα οποία αποβλέπουν στην καλύτερη γνωριμία και τον αλληλοσεβασμό των δύο μονοθεϊστικών θρησκειών.

Σχετικά με την απόφαση του νέου προέδρου να επαναφέρει τις ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή επισημαίνει τις αλλεπάλληλες πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Η εκλογή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Υπενθυμίζει επίσης πως ως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί εννέα μεγάλα διεθνή, διεπιστημονικά και διαθρησκειακά οικολογικά συμπόσια εν πλω, μικρότερα σχετικά σεμινάρια στη Χάλκη, ενώ τα τελευταία χρόνια γίνονται και τα θεματικά συνέδρια Halki Summit, το τέταρτο των οποίων αρχίζει τις εργασίες του διαδικτυακά την προσεχή Τρίτη, 26 Ιανουαρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα