ΑΘΗΝΑ
13:32
|
01.05.2024
Ένταση με χημικά, προσαγωγές και έναν τουλάχιστον τραυματισμό σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των φοιτητών απέναντι στο διυπουργικό νομοσχέδιο των Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επεισόδια με χημικά, προσαγωγές και έναν τουλάχιστον τραυματισμό σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των φοιτητών απέναντι στο “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” διυπουργικό νομοσχέδιο των Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα ΜΑΤ έστησαν φραγμό για να αποκλείσουν τους φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί στο άγαλμα Βενιζέλου. Ωστόσο, λίγο πριν τις 12:30 οι φοιτητές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να πραγματοποιήσουν πορεία. Τα ΜΑΤ δεν δίστασαν να επιτεθούν στους φοιτητές με χημικά για να τους απωθήσουν, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν και σε προσαγωγές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τραυματίστηκε ένα άτομο που συμμετείχε στο συλλαλητήριο

Με το σύνθημα “Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, έξω οι μπάτσοι από τις σχολές“ οι φοιτητές διαμαρτύρονταν ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου που προσβάλλει το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων, εμπεδώνει την αστυνομοκρατία, επιβάλλει ελεγχόμενη είσοδο και θεσπίζει αυστηρές πειθαρχικές ποινές.

Σημειώνεται ότι αυτή την στιγμή οι φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί απαντούν με δυναμικές κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και σε πολλές ακόμη πόλεις ενάντια στο δημοκρατικοφανές διυπουργικό νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη.

Τα μέτρα του νομοσχεδίου αποτελούν casus belli για το φοιτητικό και μαθητικό κίνημα. Στηλιτεύοντας την θεσμοθέτηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας οι φοιτητές τονίζουν ότι το ν/σ «αποτελεί αποκορύφωμα της κατασταλτικής μανίας της κυβέρνησης που βάζει στο στόχαστρο το λαϊκό κίνημα και ειδικά τη νεολαία με στόχο να μπλοκαριστεί κάθε κίνηση Φοιτητικών Συλλόγων η οποία πηγαίνει κόντρα στις πολιτικές της κυβέρνησης. Έρχεται ως συνέχεια της κατάργησης του ασύλου και της χυδαίας καταπάτησης του από τις δυνάμεις καταστολής στοχοποιώντας τους φοιτητές που όλο το προηγούμενο διάστημα μπλοκάρουν την κυρίαρχη πολιτική στην εκπαίδευση αλλά και καθίστανται τροφοδότης και πυροδότης ευρύτερων πολιτικών εξελίξεων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα