ΑΘΗΝΑ
21:00
|
26.04.2024
Οι εκδηλώσεις μνήμης ξεκινούν την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, στις 18:00 με την προβολή της στολής κρατουμένου του Άουσβιτς στον Λευκό Πύργο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαδικτυακό αφιέρωμα και φωταγώγηση του Λευκού Πύργου με τη στολή κρατουμένου του Άουσβιτς και το κίτρινο αστέρι που υποχρεώθηκαν να φορούν στο πέτο οι Εβραίοι θα τιμηθεί, φέτος, η Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

evreimus1

Οι εκδηλώσεις μνήμης ξεκινούν την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, στις 18:00 με την προβολή της στολής κρατουμένου του Άουσβιτς στον Λευκό Πύργο.

Συνεχίζονται διαδικτυακά το Σάββατο στις 30 Ιανουαρίου στις 19.00 με την προβολή της παράστασης «Η χαμένη αθωότητα της Άννας Φρανκ» από τη θεατρική ομάδα της ΙΚΘ «Entremosotros».

H Χαμένη Αθωότητα της Άννας Φρανκ, από την Ομάδα Entremosotros |  CultureNow.gr

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Κυριακή 31 Ιανουαρίου με διαδικτυιακό αφιέρωμα στις 19.00 στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται μηνύματα της εβραϊκής κοινότητας στην Ελλάδα, του αντιπροέδρου του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου, του πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι, μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας κ.α.

Στη συνέχεια το αφιέρωμα ολοκληρώνεται στις 19:45 της ίδιας ημέρας με προβολή της παραγωγής του 55ου Φεστιβάλ Δημητρίων με τίτλο «Μη με ξεχάσετε», μια δραματοποιημένη ανάγνωση αποσπασμάτων του ομώνυμου βιβλίου του Λεόν Σαλτιέλ από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τις ηθοποιούς Ρούλα Πατεράκη και Έφη Σταμούλη.

Το αφιέρωμα έχει ετοιμάσει διαδικτυακά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) και η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης (ΙΚΘ) και είναι είναι προσβάσιμο μέσω του ιστότοπου https://jcthessaloniki.gr/ ή στο https://www.youtube.com/channel/UCsc2emfc9TWCGsR0SfwOC8w/videos

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

The Old Oak: A symbol of endurance

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα