ΑΘΗΝΑ
02:12
|
27.04.2024
Κάποτε θεωρούνταν μία από τις πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο – Ήταν η μοναδική σύζυγος του Αλέν Ντελόν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 79 ετών πέθανε χθες στο Παρίσι η ηθοποιός, Ναταλί Ντελόν, γνωστή στο ευρύ κοινό για τη συμμετοχή της στην ταινία “Ο Σαμουράι” του Ζαν-Πιερ Μελβίλ με συμπρωταγωνιστή τον τότε σύζυγό της Αλέν Ντελόν.

Η Γαλλίδα ηθοποιός, η οποία κάποτε θεωρούνταν μία από τις πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο, πέθανε από καρκίνο, όπως δήλωσε ο γιος της Άντονι στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, AFP. “Η μητέρα έφυγε σήμερα το πρωί στις 11 η ώρα το πρωί στο Παρίσι περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της και τους φίλους της. Πέθανε από μια επιθετική μορφή καρκίνου”, διευκρίνισε ο Άντονι Ντελόν.

Η Ντελόν γύρισε σχεδόν 30 ταινίες, σε δευτερεύοντες ρόλους, έως τις αρχές της δεκαετίας του 1980, όπως η ταινία “Ο Στρατός των Σκιών” (1969), επίσης του Ζαν-Πιέρ Μελβίλ, “Docteur Justice” (1975) του Κριστιάν-Ζακ, “Une femme fidèle” (1976) του Ροζέ Βαντίμ.

Η Ναταλί Ντελόν θα περάσει στη συνέχεια πίσω από την κάμερα σκηνοθετώντας τις ταινίες “Ils appellent ça un accident” (1982) και “Sweet Lies” (1986), με τον Τριτ Γουίλιαμς. Το 2006 κυκλοφόρησε τα απομνημονεύματά της.

Το πραγματικό της όνομα ήταν Φρανσίν Κανοβάς. Γεννήθηκε στις 1 Αυγούστου του 1941 στην Ούτζντα, στο Μαρόκο, τότε προτεκτοράτο της Γαλλίας. Ήταν ισπανικής καταγωγής και στο Παρίσι πήγε το 1962, αφότου εγκατέλειψε τον πρώτο της σύζυγο, με τον οποίο απέκτησε μια κόρη. Η Ναταλί Ντελόν έγινε γρήγορα διάσημη στις κοσμικές στήλες των γαλλικών εφημερίδων ως η γυναίκα που “έκλεψε” τον Αλέν Ντελόν από την για χρόνια ερωμένη και συνεργάτιδα του σε πολλές ταινίες, την ηθοποιό Ρόμι Σνάιντερ.

Η νεαρή με τα πράσινα μάτια, 21 ετών, έπεσε τυχαία πάνω στον Αλέν Ντελόν, ανερχόμενο αστέρι και αρραβωνιασμένο με τη Ρόμι Σνάιντερ, μέσα σε ένα νυχτερινό κέντρο στο Παρίσι. Παντρεύτηκαν με πλήρη μυστικότητα τον Αύγουστο του 1964. Το διαζύγιό τους εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 1969. “Όταν τον άφησα, άφησα τα πάντα πίσω μου, έφυγα με τον γιο μου και την οικονόμο μου, αυτό είναι όλο”, διηγείται το 2018 στο Paris Match. Ενώ ο Ντελόν ξαναφτιάχνει τη ζωή του με την ηθοποιό Μιρέιγ Νταρκ.

“Ήμασταν σε συνεχή επαφή. Βλεπόμασταν συχνά. Ήμουν μέρος της ζωής της, ήταν μέρος της δικής μου. Ήμασταν ακόμη μαζί τα Χριστούγεννα. Βγάλαμε φωτογραφίες μαζί, τις τελευταίες”, είπε σήμερα ο Αλέν Ντελόν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αργότερα η Ναταλί Ντελόν είχε σχέσεις με τον σταρ του Χόλιγουντ Ρίτσαρντ Μπάρτον και τον Αμερικανό τραγουδιστή, Έντι Φίσερ, τον πατέρα της πρωταγωνίστριας του “Πολέμου των Άστρων”, Κάρι Φίσερ. Και οι δύο αυτοί άντρες είχαν υπάρξει σύζυγοι της Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Ο Αλέν Ντελόν είναι σήμερα 85 ετών με προβλήματα υγείας καθώς και το περασμένο έτος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πηγή: France24


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

The Old Oak: A symbol of endurance

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα