ΑΘΗΝΑ
03:21
|
08.12.2021
Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας εξέφρασε τον φόβο του για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ανησυχία του για την κατάσταση στην Αττική εξέφρασε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας Νίκος Σύψας, λίγο πριν από τη σημερινή κρίσιμη σημερινή συνεδρίαση των επιδημιολόγων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Σύψας, υποστήριξε ότι στο κέντρο της Αθήνας επικρατούν “συνθήκες πολύ υψηλής επιφυλακής”, εν μέσω και των ανοικτών καταστημάτων που αυξάνουν την κινητικότητα. Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι εάν “σκάσει” η Αθήνα, η τροπή των πραγμάτων θα είναι πολύ άσχημη, τονίζοντας για ακόμη μία φορά ότι η πανδημία δεν έχει φύγει. Ο καθηγητής ανέφερε επίσης ότι οι μεταλλάξεις του κορονοϊού δημιουργούν ανησυχίες στους λοιμωξιολόγους.  “Αλίμονο εάν έρθει ένα μεταλλαγμένο στέλεχος με άλλες ιδιότητες από αυτές που γνωρίζουμε” προειδοποίησε ο ίδιος, αναφέροντας ότι εάν το μεταλλαγμένο στέλεχος επικρατήσει παντού, θα έρθει και στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά το σύνολο της χώρας, ο Νίκος Σύψας διευκρίνισε ότι στην παρούσα φάση, τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα ξεπερνούν τα 5.000 και δεν απέκλεισε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας. Ωστόσο, σημείωσε πως μέχρι στιγμής τα ανοίγματα σχολείων και λιανεμπορίου δεν έχουν επιβαρύνει σημαντικά το επιδημιολογικό φορτίο, παρατηρώντας ότι “όλες οι χώρες κλείνουν, ενώ εμείς ανοίγουμε”. 

Πηγή: ΣΚΑΪ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παράταση για Πόθεν Έσχες ως τις 31 Ιανουαρίου

Δύο νικητές έβγαλε το τζόκερ

Εως και δύο χρόνια φυλακή στους «αρνητές» γονείς

Γερμανικό “me too” στο χώρο του τζούντο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα