ΑΘΗΝΑ
01:52
|
08.09.2024
Η Ιταλία πρόκειται να επανεξετάσει το σχέδιο εθνικού εμβολιασμού εάν οι ελλείψεις συνεχιστούν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ιταλία αναγκάστηκε να μειώσει τους καθημερινούς της εμβολιασμούς κατά περισσότερο από δύο τρίτα και εάν εξακολουθήσουν να υφίστανται τα προβλήματα εφοδιασμού θα χρειαστεί να επανεξετάσει ολόκληρο τον προγραμματισμό του εθνικού εμβολιασμού.

Οι εμβολιασμοί έχουν μειωθεί σε 20.000-25.000 ανά ημέρα από τους 90.000 που πραγματοποιήθηκαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες, λόγω των καθυστερήσεων στις παραδόσεις των σκευασμάτων των Pfizer/BioNTech, όπως δήλωσε ο Φράνκο Λοκατέλι, επικεφαλής του ανώτερου συμβουλίου υγείας της Ιταλίας.

Παράλληλα, δεδομένων των περικοπών κατά 60% που έχει ήδη ανακοινώσει η AstraZeneca λόγω προβλημάτων παραγωγής, η Ιταλία ενδέχεται να χρειαστεί να επαναπροσδιορίσει τη στρατηγική εμβολιασμου στα τέλη του μήνα, όπως ανέφερε ο Λοκατέλι σε συνέντευξη Τύπου. 

Η Ρώμη απείλησε να μηνύσει την Pfizer, η οποία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι επιβραδύνει προσωρινά τον εφοδιασμό προς την Ευρώπη στο πλαίσιο αλλαγών για την ενίσχυση της παραγωγής.

Οι παραδόσεις εμβολιασμού της Pfizer στην Ιταλία ήταν κατά 29% λιγότερες αυτήν την εβδομάδα και πρόκειται να μειωθούν κατά ακόμη 20% την επόμενη εβδομάδα, αν και θα πρέπει να επιστρέψουν στα συμφωνημένα επίπεδα από την 1η Φεβρουαρίου, δήλωσε ο Λοκατέλι.

Στις 29 Ιανουαρίου, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων πρόκειται να αποφασίσει σχετικά με την έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca για χρήση στην Ευρωπαϊκή Ένωση,  και η Ρώμη θα πρέπει να επανεξετάσει τα σχέδια εμβολιασμού μετά από αυτό. Το εμβόλιο αυτό έχει ήδη λάβει άδεια για κατ’ επείγουσα χρήση στη Βρετανία.

Ο Λοκατέλι ανέφερε πως μέχρι στιγμής 1,312 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου έχουν χορηγηθεί στην Ιταλία, που αντιστοιχούν στο 70% περίπου των παραδόσεων, τοποθετώντας την Ιταλία δεύτερη στην Ευρώπη μετά τη Γερμανία. 

Προσέθεσε ότι σχεδόν 40.300 άτομα ολοκλήρωσαν τον κύκλο εμβολιασμού μετά τη δεύτερη δόση, καθώς το εμβόλιο της Pfizer απαιτεί δύο ενέσεις, χορηγούμενες σε απόσταση περίπου 21 ημερών, για την εκκίνηση του ανοσοποιητικού συστήματος για την καταπολέμηση του κοροναϊού. Ο ίδιος είπε ότι χρειάστηκε ένα κενό 28 ημερών μεταξύ της χορήγησης του εμβολίου της Moderna, που η Ιταλία χρησιμοποιεί παράλληλα με το εμβόλιο της Pfizer.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Ρωσικό εμβόλιο κατά του καρκίνου πέρασε τις προκλινικές δοκιμές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα