ΑΘΗΝΑ
17:58
|
19.04.2024
Την ανακάλυψη ότι απο κάθε φιαλίδιο μπορεί να πρκύψει και έκτη δόση, ακολούθησε η ανακοίνωση της Pfizer ότι οι δόσεις αυτές θα συμπεριληφθούν στην συμφωνία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την ανακάλυψη των εργαζομένων στην πρώτη γραμμή ότι τα φιαλίδια των εμβολίων μπορούν να μοιραστούν σε έξι δόσεις αντί για πέντε, η Pfizer ανακοίνωσε πως οι συμφωνίες σχετικά με τις παραδόσεις των εμβολίων βασίζονται στην παράδοση δόσεων και όχι φιαλιδίων. 

Αυτό σημαίνει πως στο μέλλον θα παραδοθούν πολύ λιγότερα φιαλίδια από ό,τι αναμενόταν, καθως η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα συνυπολογίσει και τις προηγούμενες δόσεις που δεν είχαν προσμετρηθεί. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως με σε μια κατάσταση περιορισμένης προσφοράς εμβολίων εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, η πρόθεση της Pfizer με αυτή την ανακοίνωση είναι να ενημερώσει τους υγειονομικούς, να ελαχιστοποιηθεί η σπατάλη εμβολίων και να γίνει όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη χρήση τους. Ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων συνέστησε στους γιατούς να χρησιμοποιούν ειδικές σύριγγες προκειμένου να αντλούν και την έκτη δόση από κάθε φιαλίδιο, ωστόσο, ορισμένες εγκαταστάσεις δεν έχουν πρόσβαση σε αυτές τις εξειδικευμένες σύριγγες, εν μέσω της έλλειψης ανεφοδιασμού έχει προκληθεί από την πανδημία. 

Σύμφωνα με την Γραμματέα Τύπου του Λευκού Οίκου, η νέα διοίκηση του Τζο Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο να επικαλεστεί τον νόμο περί αμυντικής παραγωγής για την ταχεία κατασκευή των ειδικών συριγγών. Η ίδια άφησε να εννοηθεί ότι να υπάρχουν ακόμη αβεβαιότητες σχετικά με τον εφοδιασμό.

Παράλληλα, η Pfizer συμφώνησε να εντοπίσει ποιες εγκαταστάσεις έχουν επαρκή πρόσβαση στις σύριγγες και δήλωσε πως δεν θα χρεώνει για έξι δόσεις ανά φιαλίδιο για τις περιοχές που δεν διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Η ξαφνική μετατόπιση του υπολογισμού έξι δόσεων ανά φιαλίδιο από την Pfizer έχει προκαλέσε αναταραχή στους υγειονομικούς υπαλλήλους καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση ακολούθησε το παράδειγμα  του FDA και επεσήμανε την έκτη δόση νωρίτερα αυτόν το μήνα. Το Βέλγιο ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να ακυρώσει ορισμένα ραντεβού εμβολιασμού αφού έμαθε ότι η Pfizer θα στείλει στο μέλλον λιγότερα φιαλίδια. Τα προβλήματα αυτά έρχονται να προστεθούν στις καθυστερήσεις στις αποστολές εμβολίων σε ολόκληρη την Ευρώπη, προκαλώντας παράπονα από τη Γερμανία και ακόμη και απειλές για νομικές ενέργειες από την Πολωνία και την Ιταλία.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Βρέθηκαν ενδείξεις της νόσου χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα