ΑΘΗΝΑ
03:15
|
08.12.2021
Ο στρατός της Ταϊβάν ανέφερε την παρουσία κινεζικών αεροσκαφών στη ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας το Σάββατο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και η Δημοκρατία της Κίνας (το νησιωτικό έθνος γνωστότερο ως Ταϊβάν, το οποίο το Πεκίνο θεωρεί ως επαρχία αποστάτη) έχουν αλληλεπικαλυπτόμενες αξιώσεις ζώνης ταυτοποίησης άμυνας στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, με αυτήν την επικάλυψη να προκαλεί τακτικά εντάσεις.

Ο στρατός της Ταϊβάν ανέφερε την παρουσία οκτώ βομβαρδιστικών της Πολεμικής Αεροπορίας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, τέσσερα μαχητικά και ένα αντι-υποβρύχιο πολεμικό αεροσκάφος στη ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας (ADIZ) το Σάββατο και δήλωσε ότι τα πυραυλικά συστήματα άμυνας της Ταϊβάν έχει αναπτυχθεί για να «παρακολουθεί» τα αεροσκάφη της PLAAF.

Τα αεροπλάνα λέγεται ότι περιλαμβάνουν οκτώ βομβαρδιστικά H-6K, τέσσερα μαχητικά J-16 και ένα αεροσκάφος Y-8 ASW.

“Ανατέθηκαν αεροπορικά είδη συναγερμού, εκδόθηκαν ραδιοφωνικές προειδοποιήσεις και αναπτύχθηκαν πυραυλικά συστήματα άμυνας για την παρακολούθηση της δραστηριότητας”, ανέφερε σε δήλωσή του το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της ΠΟΕ.


Ο στρατός παρείχε επίσης χάρτη της περιοχής «εισβολής».

Η Ταϊβάν και η Κίνα έχουν ανταγωνιστικές αξιώσεις ADIZ, με την Ταϊπέι να αναφέρει νωρίτερα αυτό το μήνα ότι είχε καταγράψει 380 «εισβολές» από κινεζικά αεροσκάφη στο ADIZ το 2020.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εγγυήσεις για ΝΑΤΟ ζήτησε ο Πούτιν από τον Μπάιντεν

Παράταση για Πόθεν Έσχες ως τις 31 Ιανουαρίου

Δύο νικητές έβγαλε το τζόκερ

Εως και δύο χρόνια φυλακή στους «αρνητές» γονείς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα