ΑΘΗΝΑ
13:41
|
15.04.2021
Περίπου 5.000 στρατεύματα της Εθνικής Φρουράς θα παραμείνουν στην Ουάσιγκτον μέχρι και όλη τη διάρκεια της δίκης του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 5.000 στρατεύματα της Εθνικής Φρουράς θα παραμείνουν στην Ουάσιγκτον μέχρι και όλη τη διάρκεια της δίκης του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, παραμένοντας στην πρωτεύουσα μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Ωστόσο, η δυσαρέσκεια στο στράτευμα εντείνεται.

Σύμφωνα με μια αναφορά της Κυριακής από ανώνυμη πηγή του Politico, μια δύναμη έκτακτης ανάγκης 7.000 στρατευμάτων της Εθνικής Φρουράς θα παραμείνει στη Ουάσινγκτον μέχρι την έναρξη της δίκης του Τραμπ τον Φεβρουάριο, μετά από την οποία 5.000 θα παραμείνουν μέχρι και τη λήξη της δίκης, πιθανότατα έως στα μέσα Μαρτίου.

Οι πηγές του Politico ανέφεραν ότι η ανάπτυξη ήταν απαραίτητη λόγω “ανησυχιών για την ασφάλεια της πολιτικής δίωξης”, ωστόσο τα στρατεύματα λένε ότι τους έχουν δοθεί λίγες πληροφορίες για την αποστολή τους, για την οποία ένας φύλακας είπε ότι “είναι πολύ ασυνήθιστη για οποιαδήποτε στρατιωτική αποστολή“.

Περίπου 25.000 στρατεύματα της Εθνικής Φρουράς αναπτύχθηκαν στην πόλη μετά από μια ταραχή υπέρ του Τραμπ στο Κάπιτολ Χιλ νωρίτερα αυτό το μήνα. Τα στρατεύματα παρέμειναν σε επιφυλακή εν μέσω της ορκομωσίας του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, ακόμη και όταν η υποτιθέμενη απειλή για περαιτέρω ταραχές υπέρ του Τραμπ και «εξτρεμισμό» δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Το ηθικό μεταξύ των στρατευμάτων έκτοτε έχει πέσει. Αρκετές χιλιάδες στρατιώτες εκδιώχθηκαν από το Κάπιτολ Χιλ μετά την ορκομωσία του Μπάιντεν και αναγκάστηκαν να κοιμούνται σε ένα μη θερμαινόμενο γκαράζ στάθμευσης, ενώ σχεδόν 200 έχουν βρεθεί θετικοί στην Covid-19. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θρεπτικά τρόφιμα είναι λιγοστά, ενώ ακόμη και το έτοιμο για κατανάλωση σιτηρέσιο βρίσκεται σε έλλειψη.

«Ακόμα κι αν φτάνουν όλα στην ώρα τους, δεν υπάρχουν οι θερμίδες για το βαθμό της εργασίας που κάνουμε και το χρόνο που περνάμε όρθιοι, στο κρύο, με πλήρη εξοπλισμό», δήλωσε ένα μέλος της Φρουράς στο Politico.

Ένας άλλος συνέκρινε τις συνθήκες διαβίωσης των στρατευμάτων με εκείνες του πολέμου. «Ειλικρινά, δεν πρόκειται για « πεδίο μάχης », οπότε δεν πρέπει να ισχύουν οι συνθήκες μάχης», δήλωσε ένας ειδικός φρουρός και βετεράνος του Αφγανιστάν στον ιστότοπο ειδήσεων.

Η ανάπτυξη εξόργισε μερικούς Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι το βλέπουν περισσότερο ως κομμάτι πολιτικού θεάτρου ενορχηστρωμένου από τους Δημοκρατικούς, παρά σαν αναγκαιότητα ασφάλειας. Τουλάχιστον οκτώ Ρεπουμπλικανοί κυβερνήτες, μεταξύ των οποίων ο Ρον Ντεσάντις της Φλόριντα και ο Γκρεγκ Άμποτ του Τέξας, κάλεσαν τα στρατεύματα των πολιτειών τους να επιστρέψουν στο σπίτι τους. «Είναι στρατιώτες», είπε ο Ντεσάντις στο Fox News την Παρασκευή, «δεν είναι υπηρέτες της [προέδρου της Βουλής] Νάνσι Πελόζι».

Εκτός από τους στρατιώτες που μένουν πίσω, το Καπιτώλιο των ΗΠΑ εξακολουθεί να περιβάλλεται με ένα φράχτη ασφαλείας με συρματόπλεγμα ύψους δώδεκα ποδιών, και υπάρχουν σχέδια για να καταστεί η περίφραξη μόνιμο προσάρτημα.

Η αυξημένη ασφάλεια στην Ουάσινγκτον είναι τόσο πολιτικά διχαστική όσο η επερχόμενη δίκη καθαίρεσης του Τραμπ: για τους Δημοκρατικούς είναι σύμβολο της απειλής που θέτουν οι «εγχώριοι τρομοκράτες» υπέρ του Τραμπ και δικαιολογία για αυστηρούς νέους νόμους παρακολούθησης, ενώ για τους Ρεπουμπλικάνους καταδεικνύει την έλλειψη δημοτικότητας και εντολής διακυβέρνησης του Μπάιντεν.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρεμλίνο για αμερικανικές κυρώσεις: “Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά”

Πρωτοσέλιδο “καρφί” από “Δημοκρατία” στον “πάντα ανέμελο Μητσοτάκη”

Από 24 έως 27 Ιουνίου το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Σε εξέλιξη πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα