ΑΘΗΝΑ
07:57
|
25.04.2024
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σήμερα, Κυριακή, ότι η Ρωσία είναι διαθέσιμη να δείξει ευελιξία στη σχέση της με τις ΗΠΑ, αλλά…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σήμερα, Κυριακή, ότι η Ρωσία είναι διαθέσιμη να δείξει ευελιξία στη σχέση της με τη νέα διακυβέρνηση των ΗΠΑ, αλλά θα υπάρξουν «κόκκινες» γραμμές.

«Η ευελιξία είναι αναπόσπαστο στοιχείο των διεθνών σχέσεων. Είμαστε έτοιμοι να είμαστε ευέλικτοι, αλλά δεν είμαστε έτοιμοι να μας κάνουν κουμάντο, να μας υποτιμούν, έχουμε τις “κόκκινες” γραμμές μας. Έχουμε επιδείξει ευελιξία. Αλλά πρέπει να υπάρχουν όρια» είπε ο Πεσκόφ, μιλώντας στο Rossiya 1.

Ο Πεσκόφ έκανε μία αναδρομή στις σχέσεις Μόσχας – Ουάσινγκτον μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, λέγοντας πως οι Ρώσοι περίμεναν «έναν μήνα του μέλιτος με τη μεγαλύτερη δύναμη του κόσμου» που θα τούς έφερνε τη δημοκρατία. 

Μίλησε επίσης για διπλά στάνταρ στο στήσιμο των σχέσεων των δύο πλευρών, και αναφέρθηκε στο πραξικόπημα στην Ουκρανία, το οποίο η Ρωσία αρνήθηκε, όπως και την παράδοση τον Έντουαρντ Σνόουντεν, λέγοντας πως πρόκειται για «”κόκκινες” γραμμές που δεν πρέπει να καταπατηθούν», ενώ χαρακτήρισε προβλέψιμες τις πρώτες δηλώσεις της νέας κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν σχετικά με τη Ρωσία.

«Ήταν αρκετά προβλέψιμες, από τη στιγμή που η νέα διακυβέρνηση αποτελείται από παλιούς (σ.σ. στον πολιτικό στίβο) και τους ξέρουμε καλά. Όσον αφορά στη δήλωση και τη λέξη “συνεργάτης” είναι απίθανο να χρησιμοποιηθεί από την Ουάσινγκτον για εμάς. Και, φυσικά, ακόμη μάς βλέπουν σαν αντιπάλους».

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μετά τις Ευρωεκλογές

Φρεγάτα Ύδρα: Κατάρριψη δύο UAV στον κόλπο του Άντεν

Στον ανακριτή ο πρώην «Σπαρτιάτης» Κωνσταντίνος Φλώρος

Σουηδία: Μασκοφόροι επιτέθηκαν εναντίον αντιφασιστικής εκδήλωσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα