ΑΘΗΝΑ
19:05
|
18.04.2024
Τελικά ο Κόντε ετοιμάζεται να υποβάλλει παραίτηση αύριο το πρωί στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φαίνεται πως δεν ήθελε να κρατά απόψε τους Ιταλούς σε αγωνία ο Ιταλός πρωθυπουργός εξαιτίας έντονων φημών που τον έφεραν να υποβάλλει αργότερα απόψε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα την παραίτησή του.

Οι νεώτερες πληροφορίες των ιταλικών ΜΜΕ αναφέρουν πως τελικά ο Τζουζέπε Κόντε θαα κάνει πιθανότατα γνωστή την απόφασή του να παραιτηθεί, αύριο νωρίς το πρωί, κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Στην συνέχεια, ο Κόντε, όπως επιμένουν οι τελευταίες πληροφορίες, θα μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο, για να ανακοινώσει επίσημα την απόφασή του στον πρόεδρο της δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Σέρτζιο Ματαρέλα: «Βρε Τζιοβάνι, αφού δεν πάω στον κουρέα!» | Έθνος

Αρχικά, τα ιταλικά τηλεοπτικά κανάλια και οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων είχαν μεταδώσει οτι ο Κόντε θα αποφάσιζε να υποβάλει παραίτηση απόψε, πριν μία νέα ψηφοφορία στη Γερουσία με πιθανό αποτέλεσμα την ήττα του.

Στόχος του Ιταλού πρωθυπουργού είναι να λάβει νέα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Ματαρέλα, με πιθανή στήριξη και μέρους του κόμματος “Ζωντανή Ιταλία” του Ματέο Ρέντσι, όπως και ορισμένων βουλευτών και γερουσιαστών που ανήκουν στο κόμμα Φόρτσα Ιτάλια, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η νέα περιφερειακή υπερδύναμη και η παλιά διεθνής τοιαύτη

Γκουτέρες: Η Μέση Ανατολή στο χείλος μιας περιφερειακής σύγκρουσης

Ρωσικά σχέδια για Νέα Τάξη Πραγμάτων βλέπει η Washington Post

Κρατικά υποκινούμενες οι εκρήξεις στους Nord Stream, λένε οι ασφαλιστικές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα