ΑΘΗΝΑ
08:11
|
26.04.2024
Πλέον επτά στις δέκα επιχειρήσεις της Αθήνας είναι αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο να βάλουν λουκέτο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι καταναλωτές μετά από οκτώ εβδομάδες είχαν την ευκαιρία να κάνουν τα ψώνια τους και οι έμποροι επιτέλους να αποκτήσουν λόγο ύπαρξης. “Τα στοιχεία όμως της πρώτης εβδομάδος δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσουν από τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι επιχειρήσεις, που μετά από δύο lockdown και ένα ενδιάμεσο υποτονικό διάστημα λειτουργίας, έχουν δημιουργήσει εμπρός τους ένα τεράστιο βουνό υποχρεώσεων” τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό από την πρώτη βδομάδα επανέναρξη της αγοράς λιανικής.

Ερευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών επισημαίνει πως πλέον επτά στις δέκα επιχειρήσεις της Αθήνας είναι αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο να βάλουν λουκέτο.

Ειδικότερα, το 69% των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου δηλώνει ότι δεν μπορεί να καλύψει τις δανειακές, ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις. 

Επιπλέον, μία στις δύο επιχειρήσεις τονίζουν ότι δεν θα μπορέσουν να επανέλθουν σε περίπτωση ενός νέου lockdown.

Τέλος, έένας στους δύο ερωτηθέντες απάντησε ότι το  σημανικότερο μέτρο για την επιβίωση της επιχείρησης του είναι η ρύθμιση και το κούρεμα των οφειλών.

Ένας στους πέντε θεωρεί ότι η ενίσχυση και η μετατροπή της επιστρεπτέας σε μη επιστρεπτέα προκαταβολή αποτελεί μονόδρομο επιβίωσης

Το 21% θεωρεί σημαντικότερο παράγοντα, την μείωση τωνενοικίων έως το τέλος της κρίσης ενώ μόλις το 7% επιθυμεί τη δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, που θα αυξήσουν την ρευστότητα των επιχειρήσεων τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα