ΑΘΗΝΑ
09:13
|
05.05.2024
Η εταιρία Dominion Voting Systems κατέθεσε μήνυση εναντίον του δικηγόρου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, διεκδικώντας αποζημίωση 1,3 δισ. δολαρίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εταιρία εκλογικού λογισμικού Dominion Voting Systems κατέθεσε μήνυση εναντίον του δικηγόρου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλνττ Τραμπ, και πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι σήμερα τη Δευτέρα διεκδικώντας αποζημίωση 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για ανεπανόρθωτες ζημιές που προκάλεσαν «αποδεδειγμένα ανυπόστατα ισχυρισμοί» από μέρους του τελευταίου.

Υπενθυμίζεται πως ο Τζουλιάνι στην προσπάθειά του να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ του Ρεπουμπλικανού πρώην προέδρου ισχυρίστηκε δίχως να προσκομίσει το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο πως η εταιρία παρενέβη στα εκλογικά μηχανήματα αλλάζοντας τις ψήφους υπέρ του Τζο Μπάιντεν.

Την οδό των μηνύσεων πήρε και η έτερη νομικός σύμβουλος του Τραμπ και θιασώτης θεωριών συνωμοσίας, Σίντει Πάουελ, η οποία ισχυρίστηκε πως η Dominion αποτελεί τον εκτελεστικό βραχίονα μιας παγκόσμιας κομμουνιστικής συνωμοσίας εις βάρος του Τραμπ.

Στην 107 σελίδων μηνυτήρια αναφορά η εταιρία επικαλείται τον ίδιο τον Τζουλιάνι και την κατάθεσή του σε δικαστήριο της Πενσυλβάνιας, όπου παραδέχεται πως δεν υφίστανται επαρκή στοιχεία. Τόσο ο Τζουλιάνι όσο και η Πάουελ δεν προχώρησαν σε δηλώσεις μετά την ανακοίνωση της εταιρίας.

Πηγές: Axios.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Μακρόν: Να διατηρηθεί ο διάλογος με την Ρωσία

Μεξικό: 2 νεκροί σε επίθεση εναντίον υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές

Κάιρο: Καμία συμφωνία μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ

Ελεύθερος αστυνομικός από τις ισραηλινές αρχές με παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα