ΑΘΗΝΑ
11:44
|
15.04.2021
Στο στόχαστρο έρευνας νυν ή πρώην αξιωματούχοι για εάν επιχείρησαν «ανάρμοστη απόπειρα» με στόχο την αλλοίωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών του 2020.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γενικός επιθεωρητής του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης ανακοίνωσε σήμερα πως ξεκινά έρευνα για να διαπιστώσει αν εν ενεργεία ή πρώην αξιωματούχοι του ομοσπονδιακού υπουργείου προέβησαν σε «ανάρμοστη απόπειρα» για να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιθεωρητή Μάικλ Χόροβιτς ήρθε μετά από δημοσίευμα των New York Times που ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι ο Τζέφρι Κλαρκ, ο πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για το Τμήμα Πολιτικής Διεύθυνσης, συνομώτησε με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σε μια αποτυχημένη προσπάθεια εκδίωξης του τότε μεταβατικού υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Ρόζεν, έτσι ώστε να μπορούσε ο Τραμπ να ξεκινήσει έρευνα για φερόμενη νοθεία στις εκλογές στην Τζόρτζια.

Ο Κλαρκ, σύμφωνα με τους New York Times, ενστερνιζόταν τους ανυπόστατους ισχυρισμούς Τραμπ για νοθεία στις εκλογές και την εκστρατεία του «Σταματήστε την Κλοπή» και συναντήθηκε με τον βουλευτή Σκοτ Πέρι της Πενσυλβανίας για να συζητήσει ένα σχέδιο το υπουργείο Δικαιοσύνης να στείλει μια επιστολή στην Πολιτεία της Τζόρτζια που να αποκαλύπτει ότι το υπουργείο θα διερευνήσει τα αποτελέσματα των εκλογών.

Η συνωμοσία απέτυχε, μετά αφότου ωστόσο άλλα ανώτερα στελέχη του υπουργείου απείλησαν να παραιτηθούν αν ο Κλαρκ διοριζόταν υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο γενικός επιθεωρητής Μάικλ Χόροβιτς τόνισε στην ανακοίνωσή του ότι η έρευνα που θα διεξάγει θα συμπεριλαμβάνει «όλες τις σχετιζόμενες καταγγελίες που ενδέχεται να προκύψουν», αλλά θα περιοριστεί στον ρόλο που διαδραμάτισαν, αν αυτό αποδειχθεί, εν ενεργεία ή πρώην αξιωματούχοι του υπουργείου. Το γραφείο του, πρόσθεσε, δεν είναι αρμόδιο να διερευνήσει άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους εκτός του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αριστοτελία Πελώνη: Σάλος με τα tweets που… θα ήθελε να έχει σβήσει

Hγέτες και νομπελίστες ζητούν να καταργηθούν οι πατέντες των εμβολίων

Σάλος στον Καναδά με τον γυμνό βουλευτή σε τηλεδιάσκεψη της Βουλής

ΠΟΥ: Στην Αθήνα το πρώτο γραφείο για την ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα