ΑΘΗΝΑ
18:12
|
19.04.2024
To "Made in America" γίνεται προμετωπίδα της εμπορικής, οικονομικής πολιτικής του νέου προέδρου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Σήμερα κάνω τα πρώτα βήματα για επένδυση στους Αμερικανούς εργάτες, επιχειρήσεις και βιομηχανίες. Θα υπογράψω προεδρικό διάταγμα για ενίσχυση των αμερικανικών επιχειρήσεων μέσω αγοράς αμερικανικών προϊόντων και υπηρεσιών από τις ομοσπονδιακές αρχές” ανακοίνωσε απόψε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θύμισε με αυτόν τον τρόπο τον προκάτοχό του, Ντόναλντ Τραμπ, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο πως η επιλογή “προστασίας”¨των αμερικανικών επιχειρήσεων είναι κεντρική “γραμμή” του συστήματος και απαίτηση που προβάλλουν οι μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρίες στη σκιά της νέας οικονομικής κρίσης που ντε φάκτο προκαλούν οι δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας στις ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε επίσης πως θα δοθεί προτεραιότητα στις αμερικανικές επιχειρήσεις να αναλάβουν τον εκσυγχρονισμό έργων υποδομής διαβεβαιώνοντας πως θα δοθούν κρατικές επιχορηγήσεις για επενδύσεις σε Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιοτεχνολογία, “Πράσινη” τεχνολογία και οικονομία, “καθαρά” καύσιμα και δραστική μείωση των εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα.

Με το νέο προεδρικό διάταγμα του Μπάιντεν “αγοράζουμε αμερικανικά” και τη νέα “ενεργοποίηση” του νόμου του 1933 περί αγοράς αμερικανικών προϊόντων (Buy America Act), η κυβέρνηση υποχρεώνεται να συνάπτει συμβάσεις με εγχώριες εταιρείες, όταν αυτό είναι εφικτό. Υπάρχουν όμως πολλές εξαιρέσεις και δυνατότητες να παρακαμφθεί ο νόμος, όπως καταγγέλλουν εδώ και χρόνια πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Ορισμένα προϊόντα φέρουν εξάλλου την ένδειξη «Made in USA», αν και το μεγαλύτερο μέρος των συστατικών τους κατασκευάζεται σε άλλες χώρες. Σε αυτή την περίπτωση,ο Μπάιντεν εξήγησε απόψε, ότι θα απαιτηθεί “τουλάχιστον το 50% των εξαρτημάτων ενός αμερικανικού προϊόντος να έχει φτιαχτεί στην Αμερική”.

Απαντώντας στην πρώτη ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν θα πρέπει να ανοίξουν άμεσα τα σχολεία, ο Μπάιντεν εξήγησε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προκειμένου τα σχολεία να είναι ασφαλή για όλους, και για τους μαθητές, και για τους μαθητές και το υπόλοιπο προσωπικό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού- Θα απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή

Φονική εισβολή του ισραηλινού στρατού στο Νουρ Σαμς της Δυτικής Όχθης

Εκθεση φωτογραφίας για τα Τέμπη στη Λάρισα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα