ΑΘΗΝΑ
15:55
|
18.04.2024
Εκτελεστές σκότωσαν εν ψυχρώ πέντε άτομα και τραυμάτισαν άλλα τρία, στην έκτη σφαγή φέτος στη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Tουλάχιστον πέντε νέοι — ανάμεσά τους ένας ανήλικος — σκοτώθηκαν εν ψυχρώ και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από εκτελεστές “συμβολαίου”, στην έκτη σφαγή φέτος στην Κολομβία.

Η επίθεση, την οποία διέπραξαν πληρωμένοι δολοφόνοι, διαπράχθηκε στον αγροτικό δήμο της Μπούγα, στην περιοχή Βάγιε δελ Κάουκα.

Αυτό που είναι γνωστό μέχρι τώρα είναι ότι ένοπλοι άνδρες μπήκαν στον χώρο όπου βρίσκονταν οι νέοι και άνοιξαν πυρ αδιακρίτως σκοτώνοντας ακαριαία τέσσερα άτομο και τραυματίζοντας άλλα τρία.

Σύμφωνα με το περιοδικό Semana, οι σοροί των νέων εντοπίστηκαν μέσα σε τζακούζι.

“Τρεις νέοι, 18 ετών, και ένας έφηβος, 17, έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των εκτελεστών επιτόπου, ενώ τρεις ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν, ο ένας από τους οποίους υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε”, εξήγησαν οι αρχές.

Τα θύματα αναγνωρίστηκαν ως οι Νικολάς Σουάρες Βαλένσια (18 ετών), Χουάν Πάμπλο Μαρίν Πέρες (18 ετών), Σάρα Μαρία Ροντρίγκες Γκαρσία (18 ετών), Βαλεντίνα Αριάς (17 ετών) και Χακόμπο Αλμπέρτο Πέρες Βάσκες (18 ετών). Επιπλέον, ανάμεσα στους τρεις τραυματίες συμπεριλαμβάνεται και ένας άνδρας 71 ετών.

Η Σάρα Μαρία Ροντρίγκες ήταν κόρη γιατρού που εργάζεται στο νοσοκομείο Divino Niño στην Μπούγα.

“Δυστυχώς, είμαστε υποχρεωμένοι να επιβεβαιώσουμε τον θάνατο ενός (ακόμη) από τα νεαρά θύματα” της σφαγής, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γραμματέας της υπηρεσίας υγείας στον δήμο Μπούγα, ο Μαουρίσιο Σότο, προσθέτοντας ότι οι άλλοι δύο τραυματίες νοσηλεύονται σε «σταθερή» κατάσταση.

Αστυνομικοί και στελέχη των ειδικών δυνάμεων ειδικευμένα σε υποθέσεις απαγωγών και εκβίασης, καθώς και εισαγγελικοί λειτουργοί, μετέβησαν στην Μπούγα για να «εντοπίσουν τους υπεύθυνους για αυτό το ειδεχθές έγκλημα», τόνισε ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας Εδουάρδο Σαπατέιρο.

Οι αρχές δεν έχουν κάνει ως αυτό το στάδιο καμία εκτίμηση για τα κίνητρα της επίθεσης, ούτε για το ποιός έκανε την ανάθεση στους εκτελεστές.

Πρόκειται για την έκτη σφαγή — ταυτόχρονη δολοφονία τριών ή περισσοτέρων προσώπων, κατά τον ορισμό του ΟΗΕ — που καταγράφει από την αρχή της χρονιάς το ανεξάρτητο παρατηρητήριο Indepaz, στη χώρα.

Την σφαγή καταδίκασε και ο πρόεδρος της Κολομβίας, Ιβάν Ντούκε εκφράζοντας την συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων.

Αρκετές ένοπλες ομάδες και συμμορίες στη χώρα, συγκρούονται για τον έλεγχο της διακίνησης κοκαΐνης και μαριχουάνας.

Το 2020 σημαδεύτηκε από το χειρότερο κύμα βίας στην Κολομβία μετά την υπογραφή της συμφωνίας ειρήνης το 2016 ανάμεσα στην τότε κυβέρνηση και στην πρώην οργάνωση ανταρτών FARC-EP. Διαπράχθηκαν 91 σφαγές με 381 θύματα, κατά τα στοιχεία του Indepaz.

Παρά τη συμφωνία ειρήνης με το κίνημα αυτό ανταρτών, ο εμφύλιος πόλεμος που κρατάει σχεδόν έξι δεκαετίες στη χώρα συνεχίζεται.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα για την αρχειοθέτηση της μήνυσης συγγενών κατά Τριαντόπουλου

Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται η 6ήμερη εργασία από Ιούλιο

ΠΟΥ: Ανησυχία προκαλεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο θαλάσσιο ερπετό 202 εκατομμυρίων ετών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα