ΑΘΗΝΑ
11:38
|
27.02.2021
Πολλές εκατοντάδες εργαζόμενοι χρειάστηκε να περιμένουν για ώρες μέχρι να κάνουν τα τεστ κορονοϊού...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τεράστιες ουρές αυτοκινήτων σχηματίστηκαν σήμερα στα σύνορα της Τσεχίας με τη Γερμανία και οι διασυνοριακοί εργαζόμενοι χρειάστηκε να περιμένουν για ώρες καθώς το Βερολίνο επέβαλε σκληρότερες προϋποθέσεις για την είσοδο στη χώρα, λόγω της πανδημίας.

Στο μεθοριακό πέρασμα Φόλμαβα-Φιρτ ιμ Βαλντ, η ανυπομονησία και ο θυμός ήταν εμφανείς αφού πολλοί χρειάστηκε να περιμένουν έως και δύο ώρες για να διασχίσουν τα σύνορα. Πριν από την πανδημία της Covid-19, όλοι περνούσαν χωρίς να σταματήσουν καν.

Germany to focus on border security in EU presidency - InfoMigrants

«Κάνει κρύο, χιονίζει και δεν υπάρχουν ούτε τουαλέτες», είπε η Ιβέτα Χαλαντόβα, μια Τσέχα νοσηλεύτρια που εργάζεται στη Γερμανία. «Είναι δύσκολο για όλους και για τον εργοδότη μου, αφού δεν ξέρουμε πόση ώρα θα μείνουμε εδώ», πρόσθεσε.

Το πάρκινγκ στη μεθόριο αμφοτέρων χωρών, που πριν από 30 χρόνια αποτελούσε το «σύνορο» μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης, ήταν γεμάτο από περίπου 100 αυτοκίνητα που περίμεναν. Σε ένα από τα κτίρια στήθηκε βιαστικά ένα πρόχειρο κέντρο όπου γίνονται γρήγορα τεστ για τον νέο κορονοϊό.

Η Τσεχία έχει χαρακτηριστεί χώρα υψηλού κινδύνου από τη Γερμανία και όλοι όσοι φτάνουν στο γερμανικό έδαφος θα πρέπει στο εξής να έχουν υποβληθεί σε τεστ μέσα στις προηγούμενες 48 ώρες και να έχει βγει αρνητικό. Αυτό σημαίνει ότι οι διασυνοριακοί εργαζόμενοι θα εξετάζονται κάθε δύο ημέρες.

Χιλιάδες Τσέχοι μπαίνουν καθημερινά στη Γερμανία για να εργαστούν. Πολλοί από αυτούς απασχολούνται στον τομέα των ιατρικών υπηρεσιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Covid – 19: Νέος “επιδημιολογικός χάρτης” και νέα μέτρα στη χώρα

ΗΠΑ: Δρακόντειοι πολιτειακοί νόμοι εναντίον των ιθαγενών και των οικολόγων

To Μπαγκλαντές ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία υποχρέωση απέναντι στους πρόσφυγες Ροχίνγκια

Εκτός ΝΔ οι δύο αυτοδιοικητικοί για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα